Олимпийската медалистка Мирела Демирева слага край на кариерата си след

...
Олимпийската медалистка Мирела Демирева слага край на кариерата си след
Коментари Харесай

Наша олимпийска гордост обмисля оттегляне след Париж 2024

Олимпийската медалистка Мирела Демирева поставя завършек на кариерата си след Олимпийските игри в Париж това лято. Това разгласи атлетката ни пред NOVA.

Състезателката в скока на височина пропусна цялата спортна 2023 година поради травма. Сребърната медалистка от Олимпийските игри в Рио се завърна в бранша с купа на Балканското състезание в зала в Истанбул.

Към момента Демирева е и единственият евентуален български участник в леката атлетика за Олимпиадата в Париж.

„ На мен ми трябват по принцип повече надпревари, с цел да мога да развия върхова спортна форма. Това е олимпийска година, несъмнено, това е най-сладката година. В Рио всичко си пристигна на мястото. Аз по принцип съм доста влюбена в Бразилия. Хората там са доста разнообразни. Бяхме работили добре. Това бяха и първите години, в които бях в Нидерландия. Треньорът беше с мен, доста си имах вяра тогава и знаех, че може да ми се случи. И тогава се случи “, показа Мирела.

Демирева е израснала на стадиона. Майка й Валя е спринтьорка. Баща й Красимир е някогашен играч на 400 метра с трудности. На 14 години прави своя дебют в бранша скок на височина, а в този момент, 20 години по-късно, е на път да се отдръпна от спорта.

„ Най-вероятно ще го направя след Олимпийските игри в Париж. Няма нещо, за което да скърбя. Много съм щастлива, че съумях да прекарам толкоз доста време в спорта. И да, само че всяко нещо си има край “, показа още атлетката ни.

На кого олимпийската ни медалистка желае да каже огромно благодаря?

„ Може би най-хубавият метод, по който мога да кажа благодаря, е методът, по който скачам. И това лято ще дам всичко от себе си. И сигурна съм в това, уповавам се да развеселявам доста хора. И по този начин да си отида от спорта с едно леко и щастливо възприятие “, сподели още Мирела Демирева.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР