Очаква се две от основните теми по време на срещата

...
Очаква се две от основните теми по време на срещата
Коментари Харесай

Макрон ще окаже натиск върху китайския лидер за търговията в Европа и за Украйна

Очаква се две от главните тематики по време на срещата в Париж на президента на Франция Еманюел Макрон с китайския водач Си Дзинпин да са свързани с намаляването на комерсиалния дисбаланс и въздействието на Китай върху Русия във връзка с войната в Украйна. Макрон ще окаже напън по тези въпроси, само че надали очакванията му ще бъдат оправдани, до момента в който комерсиалните разногласия сред Европа и Китай порастват. Това предават от Reuters през днешния ден.

" Искаме да реализираме взаимност на обмена и да вземем поради детайлите на нашата икономическа сигурност ", акцентира Макрон в изявление за френския вестник La Tribune през днешния ден малко преди двудневното посещаване на Си Дзинпин.

Президентът на Китай би трябвало да дойде в Париж към 16 ч. локално време. Официалните му срещи ще включват диалози с Еманюел Макрон и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Германският канцлер Олаф Шолц няма да се причисли към срещата в Париж заради предварителни задължения, съгласно източници на Reuters.

В Европа не сме единомислещи. Някои играчи към момента виждат Китай всъщност като пазар на благоприятни условия , уточни още френският водач, без да посочва страни. Тези разделения могат да подкопаят способността на Европейски Съюз за въздействие върху Китай.

Очаква се още Франция да направи опити за прогрес в отварянето на китайския пазар за своя селскостопански експорт, като позволи проблемите към опасенията на френската козметична промишленост по отношение на правата върху интелектуалната благосъстоятелност.

Допълнително, във вторник френският президент ще придружи Си Дзинпин на странствуване в Пиренеите, планински район, безценен за Макрон като родното място на баба му по майчина линия.

Припомняме, Франция поддържа на електрически транспортни средства . През януари Пекин стартира следствие на най-вече френски импорт на бренди, ход, който необятно се възприема като ответна мярка за възходящия набор от следствия в Европейски Съюз.

Франция се стреми да подтикне Китай към, за прекъсване на нашествието в Украйна, само че напредъкът им към този момент остава най-малък. Си Дзинпин проведе  Володимир Зеленски за първи път малко след визитата на Макрон в Пекин предходната година.

Според френски дипломатически източник на Reuters, " в случай че китайците се стремят да задълбочат връзките с европейски сътрудници, в действителност е значимо те да чуят нашата позиция и да стартират да я одобряват съществено. "
 Китай се оглежда за вложения в Европа, с цел да вбие чеп сред Европейски Съюз и Съединени американски щати
Китай се оглежда за вложения в Европа, с цел да вбие чеп сред Европейски Съюз и Съединени американски щати

Си Дзинпин ще пътува до Франция, Сърбия и Унгария през май
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР