Обвиненията на американските власти за участие на Русия в кибератаки

...
Обвиненията на американските власти за участие на Русия в кибератаки
Коментари Харесай

Москва определи като много удобна руската заплаха за предизборната кампания в САЩ

Обвиненията на американските управляващи за присъединяване на Русия в хакерски атаки против европейски страни са голословни. Това съобщи в петък съветският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов, съобщи Telegram каналът на съветската дипломатическа задача.

Изявлението на дипломата са в отговор на изказванията на Държавния департамент за присъединяване на съветски специфични служби в хакерски атаки против европейски съдружници на Съединените щати.

„ Американските управляващи просто нямат какво да покажат в поддръжка на клеветите си. Очевидно е, че сходни провокативни истории единствено ще се ускоряват с наближаването на президентските избори в Съединени американски щати, както беше и в предходни години. Местните политици се усещат като господари на ситуацията, разпалвайки прословутата „ съветска опасност “ и похищение на вниманието на гласоподавателите от належащите проблеми “, отбелязва Антонов.

За Русия, продължи Антонов, „ битката с престъпността във всичките й форми е приоритет и неразделна част от държавната политика на Кремъл “.

„ Нека ви припомня, че точно груповият Запад пое линията на милитаризиране на осведомителното пространство и възстановяване на методите за осъществяване на хакерски атаки. В същото време, съгласно статистиката, преобладаващата част от компютърните офанзиви в света идват от Съединените щати “, акцентира съветският дипломат.

По-рано Съединени американски щати осъдиха хакерски атаки в няколко европейски страни, приписани на хакерска група, за която се твърди, че е обвързвана с Руската федерация. Както следва от известие, показано от пресслужбата на Държавния департамент, Съединените щати „ изрично осъждат злонамерената киберактивност “ против Германия, Чехия, Литва, Полша, Словакия и Швеция. Държавният департамент твърди, че групата APT28, известна още като Fancy Bear, Strontium и Forest Blizzard, се допуска, че стои зад тези офанзиви, които Съединените щати приписват на връзки с съветските разследващи служби.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР