Областният управител на Разград д-р Деян Димитров бе официален гост

...
Областният управител на Разград д-р Деян Димитров бе официален гост
Коментари Харесай

Д-р Димитров бе на откриването на строителните площадки за ремонт и реставрация на църквите в Кубрат и Завет

Областният шеф на Разград доктор Деян Димитров бе формален посетител на откриването на строителните площадки за ремонт и реституция на църквите „ Св.Св. Кирил и Методий “ в Кубрат и „ Света Параскева “ в Завет.

Той пожела противоречива и качествена работа на строителите. Д-р Димитров изрази убеденост, че храмовете ще възстановят цялостния си искра и ще продължат да бъдат поддръжник на вярата и духовността.

Водосвет за триумф на начинанието отслужиха отец Станимир Велчев /представител на Русенската Света митрополия/, архиерейският наместник в Разград отец Георги и локалните свещеници отец Светослав и отец Георги. На церемониите участваха и представители на компанията реализатор.

Двете православни църкви ще бъдат ремонтирани със средства по Оперативна програма „ Развитие на селските региони “. Финансовият запас за всяка от тях е в размер към 500 000 лева Предвидено е по плана да бъде сменени покривната структура и дограмата. Фасадите на постройките ще бъдат актуализирани, а пространството към тях – облагородено.

Очаква се през есента да започват ремонтите и на още три православни храма в област Разград. Това са църквите в Исперих, Езерче и Лозница. Финансирането също е обезпечено по Оперативна програма „ Развитие на селските региони “. Общата стойност на петте плана е над 2 милиона лева.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР