Новото управление, което започва с формирането на структурите около 47-ия

...
Новото управление, което започва с формирането на структурите около 47-ия
Коментари Харесай

Христо Иванов: Новото управление е мост между епохата "Борисов" и следващ модел

Новото ръководство, което стартира с образуването на структурите към 47-ия парламент, ще е преходно, то ще е структура - изключение, мост сред епохата " Борисов " и идващ модел на политическия пейзаж, в който занапред ще се оформят вектори ляво - дясно, демократично - консервативно, про- и антиевропейско. Това виждане разви в изявление за БНР съпредседателят в оставка на " Демократична България " и ръководител на парламентарната група " Христо Иванов

Той чака това оформяне на политическата структура да се трансформира в нещо устойчиво едвам след локалните избори. " Тази трудност всеки да се изяснява за тази коалиция е действителност и няма какво да се крием от това. Но добър метод да обясниш за какво си в това държавно управление, са резултатите, сподели Иванов, питан за взаимното присъединяване в кабинета " Петков " и на " Демократична България ", и на Българска социалистическа партия.
Най-доброто опрощение пред гласоподавателите, съгласно Иванов, ще е прогрес по правосъдната промяна, електронното ръководство и околната среда - ресорите, за които " Демократична България " издигна министри.

Съветниците в министерствата - координатори, а не кучата-пазачи

Запитан по какъв начин ще действа моделът със съветниците, която всяка партия от участващите в управническата коалиция ще може да изпраща в министерствата, които не са под неин надзор, Иванов отговори, че
концепцията за тях е да има контрапункт на допустима партийна феодализация на ведомствата.

" Ако са някакви политкомисари, които нямат потребна функционалност, кучата - пазачи, един политически кабинет има хиляди способи да ги изолира. Нашата тактика ще бъде това да са потребни хора точно като координатори предвид на образуване на общо единодушие по политики. Очевидно е, че министърът Хикс самичък не може да прокара дневния си ред в Народното събрание Ако дружно работим, тези хора ще са потребни точки на връзка, тъй че болшинството да знае какви са целите на министъра хикс и какви решения предлага ", разви концепцията Иванов. Как тъкмо ще сработи тази структура не знаем, само че нашият фокус е тя да създаде резултата. Можем всички тези " в случай че " да превърнем в " отлично ", заключи той.

" Показахме, че наличието на Пеевски в Народното събрание не е смешно "

Запитан какво е отношението му към, което съпредседателят на обединението Владислав Панев си направи с поставения под американски наказания за корупция народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски, Иванов отговори: " Мисля, че тази фотография мина избрана граница. ". Според него Панев си е дал сметка за това и с оставката си от зам.-председателския пост в парламентарната група е дал знак, че Пеевски не е комичен и наличието му в Народното събрание не е смешно.

" Беше значимо да покажем, че се отнасяме съществено към Пеевски и това, което въплъщава ", сподели Иванов и добави, че в политиката никой не е застрахован от неточности..

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР