Новината за Христовото Възкресение огласи православните храмове в цялата страна

...
Новината за Христовото Възкресение огласи православните храмове в цялата страна
Коментари Харесай

България празнува Възкресение Христово

Новината за Христовото Възкресение огласи православните храмове в цялата страна в среднощ. Вярващите отнесоха част от плодородната светлина в домовете с вярата, че с кръстната си гибел Божият наследник е победил гибелта и изкупил греховете на човечеството.



Светлината и насладата от Въкресението изместиха скръбта от кръстната гибел на Божия наследник. По традиция хората посрещнаха вестта, обиколили храмовете в среднощ, където изчакаха идването на плодородната светлина, която да отнесат в домовете., само че обърна взор и към проблемите на света през днешния ден, в който разбирателството би трябвало да спре братоубийствените войни.

" Христос възкръсна от мъртвите и със гибелта си, гибелта победи ". Така радостната за православните вест бе възвестена от Врачанския митрополит Григорий в Патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски " в София. Българският Великден тази година православната ни черква посреща без предстоятел, само че събрала вярващите в уюта, топлината и светлината на храмовете в цялата страна.



" Днес молитвата ни към Възкръсналия Господ и Спасител е да се възстановят изгубените връзки сред обособените нации. И още веднъж да се възцари братолюбие, мир по света и снизхождение сред индивидите. Сега повече от всеки път е нужно да сме миротворци и да проявим своята обич на дело към близък ", сподели Врачанският митрополит Григорий, наместник-председател на Св. Синод.

И вярващите посрещнаха положителната новина за Възкресението на Божия наследник с вярата за повече доброта посред ни.



Снимки: БГНЕС

Това е вторият Великден в най-новата история на светата ни плавославна черква, който се посреща без лидер, след скорошната кончина на Негово Светейшество патриарх Неофит. Той напусна земния живот на 13 март, тъкмо преди началото на Великия пост. През 1971 година, отново през март, само че на 7-и умря патриарх Кирил. И тогава изборът на нов лидер е плануван след Великия пост, по този начин патриарх Максим е определен на 4 юли. Сега за Българската православна черква предстоят дни на виновни тествания, като на 30 юни би трябвало да бъде определен идващият нравствен татко на България.

Вижте директното включване на Иво Никодимов


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР