Нов настолен компютър на Huawei ще използва за първи път

...
Нов настолен компютър на Huawei ще използва за първи път
Коментари Харесай

Huawei пуска настолен РС със собствен Kirin процесор


Нов настолен компютър на Huawei ще употребява за първи път процесора Kirin 9000C
(снимка: Huawei)

Китайският софтуерен колос Huawei приготвя за пазара настолен компютър, в който за първи път ще употребява личния си процесор Kirin 9000C. Досега чиповете от серията Kirin се вграждаха в смарт телефоните на компанията.

Новият десктоп районен съд се назовава Qingyun W515x и се чака на пазара по-късно този месец, заяви китайската компания Kuai Technology, която акцентира, че процесорите от серията Kirin 9000 са освен в основата на мобилните телефони на Huawei, само че скоро ще се появят и в персоналните компютри на марката.
още по темата
Qingyun W515x за първи път в районен съд промишлеността ще употребява Kirin 9000C, само че подробните спецификации за чипа към момента не са известни. Засега се знае само, че процесорът има 8 ядра, 12 влакна и интегрирана GPU графика.

Конфигурацията на компютъра за бизнес консуматори включва LPDDR5 памет, Wi-Fi 6 безжична мрежа, TPM чип за сигурност, поддръжка на Huawei UFS и SSD твърди дискове.

Предвиждат се две версии на операционната система, които ще бъдат стартирани взаимно. Едната е KOS 2403 на системата Kirin, а другата е версия 1070 на Unified Technology UOS. Все още няма компютърна версия на Hongmeng.

През март предходната година Huawei разгласи нова комерсиална марка “Huawei Qingyun ” с артикули като портативни компютри, таблети, настолни компютри, принтери, носими устройства, интелигентни екрани и други

Сред тях има два настолни компютъра, Qingyun B730 и Qingyun B530. Те употребяват процесори Intel Core от 12-то потомство, включително i7-12700, i5-12400 и i3-12100. Операционните системи са Windows 11 Home Edition и Professional Edition.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР