Неизвестен син организъм е наблюдаван от изследователи няколко пъти по

...
Неизвестен син организъм е наблюдаван от изследователи няколко пъти по
Коментари Харесай

Непознато животно се появи в Карибско море

Неизвестен наследник организъм е следен от откриватели няколко пъти по време на гмуркане в Карибско море. „ Съществото “ е намерено това лято и към момента не е разпознато. Предположенията са, че може да е някакъв тип мек корал или гъба.

Странната синя слуз е видяна по време на третото гмуркане Voyage to the Ridge 2022, оповестява Националната администрация за океаните и атмосферата (NOAA) на уеб страницата си. В югозападната част на Карибите откривателите са следили няколко пъти неидентифицирания наследник организъм.

„ Видяхме няколко от тях и мисля, че мистерията ще продължи, до момента в който не бъдат събрани проби. Все още не сме сигурни какво е това, само че всички обичаме тази тайнственост “, споделя един от гмуркачите. 

Учените считат, че става дума за мек корал или гъба. Меките корали като Smurf и Sansibia flava полипи могат да носят със себе си сходни неща. Що се отнася до океанските гъби, Haliclona caerulea е наследник вид, който се среща и в Карибите.

Това не е изолирано събитие. Учените-гмуркачи съвсем всяка година се натъкват на най-малко един неидентифициран организъм в океана. В предишното те са намирали сходни на равиоли морски звезди, както и странни дупки в морското дъно, които наподобяват като изкопани от хора.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР