Не всички папагали са толкова добри и сладки като добре

...
Не всички папагали са толкова добри и сладки като добре
Коментари Харесай

Кои породи папагали хапят

Не всички папагали са толкоз положителни и сладки като добре възпитаните корели или вълнисти папагали, които виждаме в онлайн видеоклипове. В идващите редове ще ви представим петте най-агресивни папагала, които хапят и се нуждаят от специфични грижи и образование като домашни любимци.

Повечето притежатели на домашни любимци постоянно не помнят, че не всички домашни птици са добре възпитани и подготвени. Всички типове папагали могат да демонстрират отбранително държание или териториално държание – в последна сметка те са диви птици.

От значително значение е да обучавате добре всички типове възрастни птици. Понякога рисковата птица е просто несоциализирана. Агресията при папагалите може да бъде под формата на мощна захапка, драскане, хвърчене към главата на притежателя и хапане на папагала при положение на нелетящи птици.

Но от време на време може просто типът да е сложен за образование и да трябват доста старания, с цел да бъде дисциплиниран. Нека да разгледаме някои от най-агресивните типове папагали.

Червено-зелената ара може да е нападателна

Въпреки че като цяло са спокойни и прелестни птици, подлежащи на социализиране и учене, червено-зелените ара изискват доста грижа и внимание. Те са огромни и имат мощни крила. Би било потребно да ги държите в огромни кафези или волиери. Липсата на пространство и играчки може да докара до отегчена и незаинтересована птица, която може да стартира да скубе перата си или да пищи. Новите притежатели би трябвало да отделят известно време, с цел да научат пилетата да свикнат с хранене от ръка. Добра диета за вашия ара включва артикули с високо наличие на мазнини и протеини.

Понякога разгонените женски могат да проявят нападателно държание и по този начин този тип папагал да хапе. Тяхната мощ на ухапване може да бъде толкоз мощна, колкото 908 ksc (мерна единица за премерване на силата на напрежението върху квадратен сантиметър или кг мощ на квадратен сантиметър).

 Папагал ара хапе

Синьо-жълтите ара хапят

Израстващи до 90 сантиметра от главата до опашката, синьо-жълтите ара са обществени и привързващи се птици, които се нуждаят от доста време и внимание.

Те не са подобаващи за новаци в развъждането на папагали, защото тяхната просветеност ги прави както бързи учещи, по този начин и своеволни същества, които не обичат да им се подрежда.

Ара обичат да летят на високи места, да дъвчат всичко в близост и да вземат участие в мощни диалози. Това ги прави доста неприятни за начинаещи с домашни любимци птици. Ако не съумеете да обучите ара вярно и да им се наложите, постоянно те могат да ви отвърнат с неподчинение и експанзия, хапейки ви всякога, когато не са съгласни с вас.

Освен това те могат да живеят до 80 години, обхващайки генерации в фамилията. Тъй като са моногамни, избират да останат свързани с сътрудник за цялостен живот. Затова е най-добре да ги държите по двойки. Ако не сте осведомени с ара или огромни птици, най-добре е да изберете типове, изискващи по-малко времеви вложения.

 Папагал ара

Хиацинтовата ара хапе

Яркосиньото оперение на хиацинтовата ара притегля доста кандидат-собственици на домашни любимци – само че внимавайте, макар че са сложни за закупуване, те са още по-трудни за поддръжка!

Типичната диета на арата е с високо наличие на мазнини и съдържа доста ядки, изключително локални ядки от тяхното местообитание в Бразилия. Тези папагали имат огромни, извити човки, което значи, че се нуждаят от огромни играчки за дъвчене. Най-добре е да им вземете здрави дървени играчки. Играчките обаче също ще се нуждаят от ежемесечна замяна, защото бързо се чупят.

За този тип ара би трябвало деликатно и ловко образование още от ранна възраст. Ако сте начинаещи в грижата за папагали, не се спирайте на тази порода. Масивните им човки, предопределени за чупене на бразилски орехи, могат да бъдат рискови за стопаните. Ако не са вярно подготвени, хиацинтовите ара могат да бъдат доста своенравни и нападателни.

Молуканското какаду също хапе от време на време

 Какадуто може да хапе

Молукските какаду могат да бъдат чудесни домашни любимци за притежатели с предходен опит с огромни папагали. Те са доста дейни и имат мощни човки, което ги прави несъответствуващи за домове с деца.

Освен това се нуждаят от 3 часа извършения навън всеки ден. Тези какаду отделят изсъхнал, прахообразен прахуляк от перата, към който доста хора могат да бъдат алергични. Излагането на това за дълго време може да аргументи проблеми с дишането.

Мъжките молукански какаду са по-склонни към настъпателност от женските и в случай че не са вярно социализирани, постоянно атакуват всеки, който сметнат за опасност. Домашно отглежданите птици се хранят най-вече с ядки. Без задоволително извършения тази богата на мазнини диета може да докара до безчет здравословни проблеми.

Червената розела може да е нападателна

Червената розела (Crimson Rosella) е един от най-трудните папагали за развъждане като домакински любим.

Това е по този начин, тъй като тези птици са известни с това, че са диви и неукротими и се оправят по-добре като птици за волиери, в сравнение с птици компаньони за фамилии и деца.

Те не са привързани към хората и не се радват на допиране или глезене. Те могат да ви ухапят, в случай че се доближите прекалено много до персоналното им пространство!

Можете да ги обучите да извършват съществени трикове, като да вземем за пример да седят сами и да не ви закачат.

Те обаче се социализират по-добре с други розели и постоянно би трябвало да се държат в групи.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР