На мястото се кръстосват мощни енргийни потоци, непознати на настоящата

...
На мястото се кръстосват мощни енргийни потоци, непознати на настоящата
Коментари Харесай

Неразкритите тайни на скалното светилище Беглик таш край Приморско

На мястото се кръстосват мощни енргийни потоци, непознати на актуалната цивилизация, митове описват, че подземен има тунел, а Тодор Живков е избрал терена за своя резиденция, може би неслучайно

Всички, посетили Беглик таш, споделят еднои и също - мястото е неповторимо, провокира удивление и въздейства позитивно, успокоява и въодушевява. Преди време радиестезисти също се произнесоха за скалното светилище. „ Направихме опит с сътрудници тъкмо в деня на есенното равноденствие на 22 септември и това, което открихме беше смайващо. Космическите сили, които се кръстосват на Беглик таш, са извънредно мощни. Махалото напряко полудя. Сякаш текат реки енергийни потоци с чудовищна мощ ”, споделя радиестезисът Тенчо Колев.

Български ясновидци пък настояват, че преди хиляди години на това място борба са водели галактически същества, които земните поданици смятали за богове. Това бил същинският Армагедон и доказателство за него били самите камъни. Някои от тях са рязани толкоз точно, че даже лазер не може да мине сред двете части. Интересно е и изказванието, че мястото е „ портал ” към други светове, който тракийски сановник бил затворил преди доста епохи, само че отначало е бил отворен някъде към 2017 година

Смята се още, че на Беглик таш се сбъдват стремежи. Достатъчно било човек да отиде до мястото и да си пожелае нещо, което доста желае. Задължително изискване обаче било желанието да е чисто и индивидът да има вяра откровено, че може да се случи в действителност. Твърди се, че най-силна е силата на така наречен „ Брачно ложе ”, известно още като „ Спалнята на боговете ”. То може да бъде намерено в самия център на светилището и съставлява жертвеник с формата на легло.Според учени тук жреците са пресъздавали единението сред бога Слънце и майката Природа.

Никой в действителност не знае по какъв начин са били докарани на това място големите 200-тонни камъни. Консенсусът в научните среди е, че светилището не е естествен феномен, а всеки камък е подложен преднамерено на съответно място. Как тъкмо обаче към този момент никой не знае. Дори с актуалната ни технология, повдигането на 200-тонна скала е повече от комплицирана задача. Затова доста хора от различните среди подозират, че може би те са местени с някаква друга „ технология ”, която за нас остава скрита.

Някои от скалите са високи 9 метра. Големите парчета са отчасти обработени и към сегашния миг са придобили човешки облици. Има и лъвска глава, която съгласно археолозите свидетелства, че тук е било седалището на тракийски държател.

Местните митове описват, че под светлището има тунел, който свързва селищата по Южното Черноморие. Според преданията, мястото се пази и до през днешния ден от невидими огнени змейове. Дори Язон и аргонавтите били минали през светлището по време на свеото пътеществие в търсене на златното руно.

Друга легенда споделя, че Одисей точно на Беглик таш се допитал до оракулите и принесъл блага на боговете преди да се насочи към подземния свят на Хадес.

Няма единно мнение за това какво значи името Беглик таш. Думата „ таш ” е турска и значи камък. В предосвобожденска България пък „ беглик ” е бил паричен налог върху добитъка. На Кримския полуостров пък думата има значение на барикада. В този смисъл може да се изкаже догадка, че Беглик таш безусловно значи каменно барикада. Но съгласно някои откриватели, за античните траки „ беглик ” е била дума, употребена в смисъла на деятел или полубог.

Любопитно е още, че светилището е хем най-старото на нашите земи - минимум на 3800 години, само че и най-късно откритото - едвам през 2003 година Мястото е останало прикрито за науката дотогава, тъй като в продължение на десетилетия влиза в рамките на ловната резиденция на Тодор Живков, която е била посещавана единствено от доближени на водача. До 1958 година пък целият регион е бил употребен за каменна кариера, като огромна част от хилядолетната история на Беглик таш най-вероятно е унищожена.

Източник: УИКЕНД
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР