На границата между Украйна и Молдова - украинци напускат страната

...
На границата между Украйна и Молдова - украинци напускат страната
Коментари Харесай

На молдовската граница: Стотици украинци бягат от войната, други се връщат по домовете си

На границата сред Украйна и Молдова - украинци напущат страната в търсене на сигурност, а други се завръщат по домовете си.

На граничния пункт " Паланка " има придвижване и в двете направления. Част от хората бягат от паниката, безбаротиата и безизходицата, в която са изпаднали. За други чувството за дома е по-силно от паниките и заплахата.

В палатковия лагер на граничиня пункт има 45 палатки. В момента там е умерено. Повечето хора идват, с цел да потърсят леговище през нощта.

" Идвам от Украйна. От Одеса съм. Сега всичко е умерено, само че след 3-4 паники през нощта и 2 денем, наподобява ужасно. Сега нямам работа. Затвориха завода, в който работих. Парите ни свършиха. Мои родственици от Молдова се обадиха и ми споделиха да дойда ", споделя Таня.

" Отиваме си вкъщи. Надяваме се да има мир и скоро всичко да завърши. Домът си е дом. Връщаме се след съвсем месец ", споделя друга жена.

В Паланка през вчерашния ден е бил и холивудският артист Орландо Блум, който е дипломат на благосклонност на УНИЦЕФ и е посетил майки с деца.

Докато екипът ни пътува към граничния пункт вижда, че се усилват бензиностанциите, на които написа, че няма гориво.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР