На днешната дата преди 61 години се ражда Томас Круз

...
На днешната дата преди 61 години се ражда Томас Круз
Коментари Харесай

Том Круз на 61: Холивудският ас, за когото няма невъзможна мисия

На днешната дата преди 61 години се ражда Томас Круз Мейпотър, който светът познава като Том Круз – един от най-известните и скъпоплатени модерни артисти.

Детските години на Круз са белязани от непрекъснати пътувания. Семейството му постоянно се мести от град в град и още преди да навърши 14, артистът сменя повече от 10 учебни заведения в Съединени американски щати и Канада. През 1976 година семейството най-сетне се заселва за непрекъснато в Ню Джърси.

През тийнейджърските си години Круз желае да стане духовник и даже постъпва в семинарията. Влечението, което последователно развива към актьорската игра, обаче го разубеждават от концепцията да стане свещеник.

Решен да се трансформира в прочут актьор след края на гимназията, Том Круз се мести в Ню Йорк, с цел да преследва фантазията си. 

Дебюта си в киното прави през 1981 година с присъединяване си в лентата " Безкрайна обич ". Следват няколко функции в неособено известни кино продукции.

 
                         

Публикация, споделена от (@tomcruise) на Юли 18, 2019 в 4:12 PDT

 

През 1986 година обаче му е поверена основната роля в лентата " Топ Гън ", която го трансформира в звезда от международна големина.

През идващите години Том Круз се снима в касови филми като  " Цветът на парите " (1986), " Рейнман " (1988), " Роден на четвърти юли " (1989), " Интервю с върколак " (1994) и " Мисията невъзможна " (1996), които го трансформират в един от най-обичаните артисти, а също по този начин и в един от най-скъпоплатените.

В началото на 90-те той се постанова като най-скъпоструващият артист с хонорар от 15 милиона за филм. С лентите, в които взе участие през 90-те години, Том слага връх, като става първият артист в света, взел участие поредно в пет кино лентата с доходи над 100 милиона долара – " Доблестни мъже " (1992), " Фирмата " (1993), " Интервю с върколак " (1994), " Мисията невъзможна " (1996) и " Джери Магуайър " (1996).

Филмовите му функции му носят освен солидни финансови доходи, само че и признанието на публиката и рецензията. Следват три номинации за премия " Оскар " и три извоювани награди " Златен глобус ".

 
                         

Публикация, споделена от (@tomcruise) на Юли 15, 2018 в 6:34 PDT

 

Личният живот на Том Круз е не по-малко забавен от професионалния му... Актьорът е бил женен цели три пъти. Първият му брак е с актрисата Мими Роджърс и трае 3 години. Вторият е с Никол Кидман, като Круз е този, който подава молба за бракоразвод. Интересното е, че той го прави три дни преди 10-годишнината от брака им и по този метод си икономисва заплащането на доживотна прехрана.

В този миг Кидман е бременна в третия месец и малко по-късно пометва, вероятно от претърпяния потрес.

След втория си бракоразвод артистът има тригодишна връзка с друга актриса – Пенелопе Крус, с която се разделят през 2004 година. През 2005-а Том Круз стартира да излиза със доста по-младата от него Кейти Холмс. Предлага ѝ брак на Айфеловата кула единствено няколко месеца след запознанството им. Двамата минават под венчило през 2006 година. Същата година се ражда и щерка им Сури.

Актьорите се развеждат през 2012-а, като по неофициална информация повода е отдадеността на Том Круз на сциентологията.
 
                         

A post shared by (@davidphotouk) on Jul 1, 2019 at 1:46pm PDT

Знаете ли, че...

* Том Круз е първият артист, взел участие в една и съща година във филм, спечелил " Оскар " за най-хубав филм, и в подобен, избран за най-слаба продукция.

* Том Круз не обича да употребява дубльори за филмите си и извършва каскадите самичък. Дори самичък пилотира, когато се постанова, защото от 1994 година има удостоверение за ръководството на аероплан.

* През 1996 година става очевидец на автомобилна злополука и освен откарва потърпевшата жена в болница, само че и заплаща сметката за лекуването ѝ в размер на 7000 $.

* През годините е оглавявал ранглисти за най-сексапилния жив артист, за най-скъпоплатения, а също и за най-влиятелния в шоубизнеса.

* Том Круз е една от първите холивудски звезди, публично признали, че следват религията на сциентологията. Това се случва още през далечната 1990 година. Актьорът даже декларира, че е излекувал дислексията си с помощта на сциентологията.

 



По-долу споделяме и някои от най-хубавите цитати от Том Круз:

" Ето по какъв начин съм изживял живота си: в никакъв случай не съм просрочен за сет. Правя филми, в които имам вяра. Чувствам се фаворизиран да мога да върша това, което обичам. "

" Винаги диря предизвикателство и нещо друго. "

" Не станах артист, с цел да имам власт, само че просто се случи, и по тази причина имам доста благоприятни условия. "

" Не ме интересува кой си, животът има провокации. "

" Уважавам самураите, тъй като те бяха създателите на своето време. Това, което ме порази най-вече, когато четох Bushido, е състраданиете. "

" Ако няма кой да помогне, излезте и потърсете някой, който да помогне. " Том Круз

" Обичам децата. Сам бях дете, един път. " Том Круз

" Искам свят без война, свят без полуда. Искам да виждам хората да се оправят добре, даже не мисля, че е толкоз, колкото това, което желая за себе си. Това е повече от това, което желая за хората към мен. Това е, което желая. " Том Круз

" Аз съм буен за ученето. Аз съм буен за живота. " Том Круз
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР