На 2 октомври хората ще могат да избират между две

...
На 2 октомври хората ще могат да избират между две
Коментари Харесай

Бачийски: Три важни крачки към голямата промяна на Бургас и региона

„ На 2 октомври хората ще могат да избират сред две благоприятни условия - да продължи ограбването на страната или да продължи смяната, от която всички се нуждаят “, споделя Константин Бачийски, претендент за депутат от листата на „ Продължаваме Промяната “.

Според него една от най-необходимите промени за Бургас и района е реализиране на икономическо раздвижване посредством три стратегически плана, които той назовава „ Планът Бачийски “. Те са взаимносвързани и с цел да се осъществят се нуждаят от поддръжката на гласоподавателите.

Първият е разширението на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Малко Търново “ и създаване на нов 4-лентов път Бургас – Малко Търново. За осъществяването на концепцията през мандата на кабинета „ Петков “ по самодейност на Константин Бачийски бяха подхванати действителни дейности. Подписан беше меморандум сред България и Турция, съгласно който ще бъде повишен потенциалът на граничния пункт „ Малко Търново “, а с изключение на пасажери на пункта ще могат да бъдат обработвани и товари.  Този план е привързан със строителството на Автомагистрала „ Черно море “ сред Бургас и Варна. Така за товаропотока от Турция ще бъде обезпечен бърз и сигурен достъп до летище Бургас и летище Равнец, до Пристанище Бургас, до Североизточна България, а оттова с директна връзка с пристанище Констанца и комерсиалните пътища към Молдова, Украйна, Русия и Прибалтика. На юг трафикът ще може да се разделя към актуализирания Граничен контролно-пропусквателен пункт Малко Търново и към бъдещия нов туристически пункт край Резово, който също е очакван в българо-турския меморандум.

Модернизирането на Пристанище Бургас е вторият план, неразривно обвързван с огромната икономическа смяна на Югоизточна България.
„ Първоначалната идея, изразена в остарелия генералния проект, беше корабните места да бъдат сменени от търговски обекти, офиси и атракциони за туристи. Ако заложим единствено на комерсиалните обекти, дълготрайно ще загубим. Време е да признаем, че няма по какъв начин заведенията за хранене да заменят корабите и това да докара до сериозен стопански напредък. В исторически проект градът се е разраствал около развиването на пристанището, защото обслужването на корабите генерира спомагателни приходи и работни места поради съпътстващите действия при обработката на товари “, разяснява Константин Бачийски.
С поддръжката на „ кабинета Петков “,  той спря плана за общоприет проект, предусещащ унищожаване на съществуващите корабни места и започва нов план. В него ке планува опазване на тези корабни места и основаване на нови дълбоководни терминали за обслужване на „ ро-ро “ товари/, предопределени за транспортни средства/,  на „ ро-ло “ товари /за транспорт на жп вагони/ и контейнерни товари.
Очакванията са, че модернизирането на Пристанище Бургас и построяването на новия дълбоководен терминал ще докара до растеж в локалната стопанска система.

Според Бачийски, и двата плана получават смисъл и икономическа логичност най-много в тясно взаимоотношение и взаимно допълнение с най-важния трети план.
Превръщането на неизползваемата от години остаряла военна авиобаза в Равнец в съвременен промишлен парк със статут на Свободна безмитна зона със лично карго летище.
„ Това е опция в Бургас да бъде основан обект с световно значение, който да притегли вложители и свободни капитали от целия свят, както и да генерира нови работни места – разяснява Константин Бачийски.
В последната си фаза на осъществяване планът планува основаването на към 8000 работни места.
„ Заради своя капацитет концепцията за трансформацията на остарялата военна авиобаза беше възприета от „ държавното управление на смяната “ като работещ стопански модел и беше вписана в програмата на обединението. Всички ръководещи сътрудници се сплотиха към визията „ съществуващо летище да се комбинира с безмитна зона и промишлен парк “ , която да даде конкурентно преимущество на района и страната “, добавя той.

Изпълнението на тези три плана ще докара до превръщането на Бургас и района в привлекателен център за вложения за години напред – предвижда Константин Бачийски.
Водачът на листата на „ Продължаваме Промяната “  в Бургаски изборен регион е безапелационен в желанието си да работи за осъществяването и на трите плана и е уверен, че те ще доведат до позитивни промени в Югоизточна България.

 

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР