Мравките, които се появяват в къщата, могат да бъдат истинска

...
Мравките, които се появяват в къщата, могат да бъдат истинска
Коментари Харесай

Как да се отървете от мравките, без да купувате инсектициди

Мравките, които се появяват в къщата, могат да бъдат същинска злина. Те не са рискови, само че са досадни и е мъчно да бъдат прогонени вечно.

Могат да се вметнат в кътчетата, да ловуват сладкиши в кухнята, а също по този начин обичат да се мотаят във влагата в банята. Как да се отървете от мравките, без да употребявате инсектициди? Съществуват доста екологични способи за битка с тези инсекти. Ето някои от най-ефективните от тях.

 мравки

Домашни средства за отбрана от мравки

Ако забележите мравки в стаите на къщата си или в пукнатини и цепнатини на открито - би трябвало да действате неотложно. Преди обаче да посегнете към химическите инсектициди, ви предлагаме да употребявате изпитани, естествени способи за битка с тях. Със сигурност ще откриете потребни артикули в кухнята си, тъй че не е належащо да търсите нещо профилирано. Лимонът, содата за самун, чесънът и маята ще ви оказват помощ.

Лимонова вода за мравки

Лимоновият сок дейно отблъсква мравките с киселия си усет и характерната си миризма. Въпреки това, с цел да се отървете от тях вечно, е належащо да не забравяте да прилагате лимонен препарат всеки ден. За да приготвите подобен препарат, просто изстискайте сока от едно парче лимон и го разредете с чаша вода. След това изсипете сместа в съд за напръскване и напръскайте щедро местата, където живеят мравките. 

 мравки

Вода с чесън

Чесънът работи също толкоз дейно - мощната му миризма има провокиращ резултат върху мравките. Всичко, което би трябвало да извършите, е да смачкате няколко скилидки, да ги поставите в буркан и да ги залеете с вода, като го оставите за 24 часа. След приключването на това време поставете в тенджера и варете за към 15 минути. Когато препаратът изстине, прехвърлете го в съд за напръскване и напръскайте, където е належащо.

Мая

Мравките ненавиждат маята, по тази причина си коства да опитате да ги изплашите с този артикул. За да приготвите запарка на основата на квас, смесете 100 г суха квас и 100 г захар, след което залейте съставките с един литър вода и оставете да престои един час. След това би трябвало единствено да я изсипете в по-малки съдове и да ги поставите на местата, където се разхождат мравки.

 мравки

Сода за самун

Содата за самун е скъп, повсеместен артикул, който постоянно си заслужава да имате в дома си. Освен че е отлично средство за справяне с мръсотията, котления камък и улеснява почистването на дома, тя ще ви бъде потребна и при битката с мравките. Ако желаете да приготвите дейно средство против тези инсекти, поръсете сода за самун по пътеките, по които се разхождат мравките. Най-добре е да вършиме това всеки ден, до момента в който насекомите не изчезнат вечно.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР