Мениджърът на Ливърпул Юрген Клип изрази увереност, че тимът ще

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клип изрази увереност, че тимът ще
Коментари Харесай

Клоп: Ливърпул ще продължи да се развива и след мен

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клип изрази убеденост, че отборът ще продължи да се развива и след неговото овакантяване в края на сегашния сезон.

Германецът прекара девет доста сполучливи години на " Анфийлд ", само че самичък пожела да си тръгне. Очаква се за негов правоприемник да бъде определен нидерландецът Арне Слот, който сега води Фейенорд.

Още в края на предишния сезон в Ливърпул стартира подмладяване. От отбора си потеглиха съществени фигури като Роберто Фирмино, Джеймс Милнър, Фабиньо и дългогодишният капитан Джордан Хендерсън, дружно със отпътувалия си още година по-рано Садио Мане, а в това време бяха привлечени Алексис Мак Алистър, Доминик Собослай, Райън Гравенберх и Уатару Ендо.

" Разбира се, че ми се искаше да се разделя по различен метод с Ливърпул. Пет или шест точки повече още щяха да ни държат в битката за купата. Но в случай че сравните сегашната обстановка с тази, когато пристигнах преди девет години, ще видите коренна разлика. В момента имаме Ливърпул 2.0, който няма да спре да се развива с моето овакантяване. Може би просто ще стартира нов план. Съставът е задоволително добър ", изясни Клоп пред Скай Спортс.

Той бе безапелационен, че в случай че остане още една година на " Анфийлд ", през нея няма да може да извършва отговорностите си задоволително добре.

" Сигурен съм, че в случай че в този момент не бях взел това решение, идната година щеше да бъде доста подла. За такава работа човек да бъде цялостен с сила. Да си на 80 % не е задоволително. Това е истината. Работата е 24/7. Да, има по-важни неща в живота, само че в случай че теб те е грижа, тогава работиш 24/7. Аз върша това към този момент задоволително дълго време и съм наясно, че не мога да продължа по този начин и да не давам отговор на стандартите, които има клуб като Ливърпул ", сподели още някогашният старши треньор на Борусия Дортмунд и Майнц.

По-късно през днешния ден Ливърпул приема Тотнъм в мач от 36-ия кръг на Висшата лига.
 Осем футболисти ще си тръгнат с Клоп през лятото
Осем футболисти ще си тръгнат с Клоп през лятото

Вижте листата на играчите, които напущат дружно с Клоп
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР