Манията на Слави Трифонов да сложи ръка на БНТ достигна

...
Манията на Слави Трифонов да сложи ръка на БНТ достигна
Коментари Харесай

ЗАДКУЛИСИЕ: Ето какво се крие зад акцията на Тошко и ИТН срещу Емил Кошлуков - вижте кой човек на Слави гласят за шеф на БНТ

Манията на Слави Трифонов да постави ръка на Българска национална телевизия доближи невиждани размери. След като депутатите на Трифонов настояха за следствие на дипломата на генералния шеф Емил Кошлуков и присъединяване му в тв " Алфа " за да го отстранят прибързано от поста, се появиха съмнения, че Трифонов има собствен коз за нов началник.

Фаворит на " ИТН " за нов шеф на публичната телевизия е известният сценарист на шоуто на Слави Иво Сиромахов, твърди столичен седмичник.

Сагата с предварителното освобождение на Кошлуков, чийто мандат изтича през април, се вихри от седмици, а по самодейност на Тошко Йорданов шефът на Българска национална телевизия бе заставен да даде дипломата си, защото новите депутати имат подозрение в законността по назначението му. Още през лятото на предходната година Трифонов съобщи намерено, че Кошлуков " би трябвало да се махне от Българска национална телевизия ", а тогавашният министър на културата Велислав Минеков разгласи, че ще даде информация на шефа на ДАНС.
свързани новини27844на 03.02.2022
Самият Кошлуков освен, че няма желание да си върви предварително от " Сан Стефано 29 ", само че счита да се кандидатира за нов мандат. Трифонов и депутатите му обаче гневно работят това да не се случи. Комисията по просвета и медии в Народното събрание е изискала от Съвет за електронни медии цялата документи за избора на Емил Кошлуков като общоприет шеф на Българска национална телевизия.

Слави Трифонов от години желае да постави ръка на националната телевизия, само че неналичието на фрагменти в екипа му го принуждава да се огледа в Иво Сиромахов - дългогодишната му дясна ръка и съмнително изключен от партийния план в интерес на бъдещи кариерни издигания.

Все по-нажежената конюнктура към властта и въздигащото се неодобрение против кабинета за повода, поради която Слави бърза с рокадата - макар, че мандатът на Кошлуков изтича след два месеца, то падне ли държавното управление от власт, Дългия губи шанса си да овладее Българска национална телевизия.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР