Лятото дойде и горещините вече са факт. Температурите се покачват

...
Лятото дойде и горещините вече са факт. Температурите се покачват
Коментари Харесай

В жегата: Как да охладим жилището си без климатик

Лятото пристигна и горещините към този момент са факт. Температурите се повишават както на открито, по този начин и в жилището ни. Възниква въпросът: по какъв начин да се оправим с високите температури и да оцелеем през лятото в апартамент без климатик? Има един потвърден метод да охладите жилището си в жегата.

Топлината, въпреки и дълго чакана и жадувана от доста от нас, може да се окаже рискова. Един-два горещи дни няма да ни изморят доста, само че когато горещото лято не ни пуска над месец, се опитваме непременно да намерим хладина и да понижим температурата на тялото и въздуха.

Повечето от нас знаят какво да създадат в извънредно парещ ден. Най-популярните летни трикове за намаление на телесната температура включват:
- пиянство на доста хладни напитки;
- накисване на краката в студена вода;
- постоянно потребление на хладни душове;
- ястие на леки ястия, с доста пресни зеленчуци и плодове;
- стоене на сянка и да отбягване излагането на слънце доколкото е възможно;
- студени компреси за главата.

Тези елементарни решения ще ни оказват помощ да охладим тялото си и да се почувстваме по-добре. Проблемът поражда, когато да вземем за пример живеем в дребен апартамент без климатик, който след няколко часа жега се трансформира в същинска сауна и не можем да понижим температурата вътре.

 горещина

Как да охладим апартамент без климатик

Охлаждането на апартамент в жегата е много огромно предизвикателство, изключително в случай че нашият апартамент е дребен и ситуиран на юг. В този случай най-хубавото решение е инсталирането на климатик, само че не всеки желае и може да си разреши сходно решение. Добра концепция е да инвестирате в няколко вентилатора, които ще охладят въздуха във всяка стая и ще донесат облекчение в горещите дни. За да подобрите този резултат, си коства да поставите купи със студена вода и лед пред тях. При горещо време въздухът също би трябвало да бъде мощно овлажнен, да вземем за пример с изпарителен овлажнител. Създава невидима водна пара, която охлажда вътрешността.

Ако не можем да си позволим сходни вложения, можем просто да сложим няколко кърпи, напоени със студена вода върху радиаторите, които ще работят по сходен метод.

Един от методите да охладите жилището без вентилатор или овлажнител е окачването на затъмняващи пердета, които понижават температурата и затъмняват стаята. Те се оферират в разнообразни цветове, в това число светли, тъй че пасват на всеки интериор.

Алтернатива на климатика са и чисто белите пердета, които не притеглят слънцето, а когато са задоволително плътни, блокират достъпа до жилището.

 лято

ВАЖНО: Не забравяйте, че всички свързани устройства, в това число тези, които не използваме, употребяват сила и се нагряват. В горещите дни си коства да ги изключите!

Всички гореспоменати способи са ефикасни и ще ни оказват помощ да понижим температурата в отопляем апартамент. Въпреки това, в случай че към момента ви е доста горещина, пробвайте елементарен домакински трик, с цел да се охладите. Може да се употребява от хора, които могат да закачат пердета вкъщи.

Завесите, за предпочитане бели, само че също и жълти и оранжеви (те отразяват доста слънчева светлина) би трябвало да бъдат щедро намокрени в студена вода и окачени на отворени прозорци. Те би трябвало да висят най-малко до залез слънце, с цел да може водата последователно да охлажда жилището през целия ден.

В горещите дни си коства да запомните и простите съществени правила - проветрете добре жилището рано заран и късно вечер, оставете прозорците отворени за една нощ, откажете се от готвене и пържене на горещи ястия и постоянно поръсвайте первазите на прозорците или плотовете в кухнята със студена вода.

 

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР