Летящият автомобил AeroHT скоро ще влезе в комерсиална употреба в

...
Летящият автомобил AeroHT скоро ще влезе в комерсиална употреба в
Коментари Харесай

Летящи коли в небето: AeroHT минава сертификация


Летящият автомобил AeroHT скоро ще влезе в комерсиална приложимост в Китай
(снимка: AeroHT)

Жителите на Китай скоро ще видят летящи коли в небето. Иновативното електрическо возило AeroHT, разработка на едноименния филиал на компанията Xpeng, е пред узаконяване за комерсиални полети.

Китайският EV колоси Xpeng и неговият филиал AeroHT са подготвени да трансформират градския превоз с амбициозното си нахлуване в промишлеността на летящите коли. AeroHT е покрай приемане на документ за летателна валидност за своята новаторска летяща кола, отбелязвайки огромен прогрес в технологията за градски въздушен превоз.

AeroHT, дъщерно сдружение на Xpeng, създава своята летяща кола в продължение на десетилетие, като последните сполучливи полети на ниска надморска височина в оживения централен бизнес регион на Гуанджоу демонстрираха важен прогрес, отбелязва SCMP.
още по темата
Главният изпълнителен шеф на компанията, Хи Сяопин, приказва за трансформиращия капацитет на въздушното пътешестване на ниска надморска височина по време на обръщението си на Auto China 2024. Той акцентира дълбокото влияние на новия въздушен превоз върху ежедневния градски живот.

Летящият автомобил AeroHT, предварителните поръчки за който ще стартират през четвъртото тримесечие на тази година, съставлява двурежимно електрическо транспортно средство с отвесно политане и кацане (eVTOL). Колата може безпроблемно да минава сред наземно и въздушно пътешестване.

Въпреки че точните дати за стартиране на пазара на AeroHT и детайлности за цените към момента не са разкрити, вътрешни източници допускат, че колата ще коства към 1 милион юана ($138 000). С мащабиране на производството и понижаване на разноските, цената на летящия автомобил ще падне.

Дейността на Xpeng се простира оттатък летящите коли. Едно от подразделенията на компанията се концентрира върху основаването на роботи за домашен задания и човешко взаимоотношение. Този многостранен метод акцентира уговорката на Xpeng към нововъведения в разнообразни браншове, затвърждавайки позицията ѝ на пионер в авангардните технологии.

В по-широк подтекст, китайски компании като Xpeng и AeroHT са отпред на комерсиализацията на летящи коли в международен мащаб, употребявайки богатия опит на Китай в технологиите за електрически автомобили. Докато администрацията за гражданска авиация на Китай преразглежда типовото узаконяване за транспортни средства eVTOL, AeroHT и Xpeng се приготвят за предварителните поръчки – смяната на парадигмата в градската подвижност чука на вратата.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР