Лененото семе е много богато на фибри, с ниско съдържание

...
Лененото семе е много богато на фибри, с ниско съдържание
Коментари Харесай

Може ли включването на ленено семе в диетата, да помогне за отслабване?

Лененото семе е доста богато на фибри, с ниско наличие на въглехидрати и съдържа омега 3 мастни киселини, които са извънредно значими за намаляване. За загубата на тегло, се предлага да включите една или две чаени лъжички ленено семе в ежедневната си диета.

Ленените семена са цялостни с хранителни субстанции като фибри и омега-3 мастни киселини, евентуално подпомагащи загубата на тегло, когато са включени в уравновесена диета.

Въпреки че изследванията за директното влияние на ленените семена върху загубата на тегло имат смесени резултати, някои считат, че те могат да бъдат потребни.

Как лененото семе може да ви помогне да отслабнете?

Ползите за здравето от ленено семе произтичат от неповторимите му хранителни свойства и състав.

Богат на фибри

Лененото семе е богато на фибри, което обезпечава продължително чувство за задоволеност.

Това може да помогне за понижаване на желанието за ястие, което води до понижен банкет на калории.

Освен това, типа фибри в ленените семена подтикват храносмилателния тракт, подпомагайки гладкото придвижване на храната през червата. Това е жизненоважно за стабилизиране на кръвната захар и поддържане на здравословно тегло.

Прочети още: Колко фибри дневно би трябвало да одобряваме?

Източник на омега-3 мастни киселини

Ленените семена са източник на омега-3 мастни киселини, известни със своите изгоди за здравето.

Тези киселини могат да понижат възпалението, да се борят с автоимунните болести и евентуално да понижат риска от някои типове рак.

Въпреки че директната им връзка с отслабването е неразбираема, анекдотични доказателства поддържат тяхната роля.

Въпреки това, обзор от 2021 година на омега-3 и загуба на тегло посредством диета и извършения сподели лимитирано влияние, което демонстрира нуждата от спомагателни проучвания.

Богати на лигнин

Лигнинът, комплициран полимер в стените на растителните кафези. Учените откриват, че лигнинът има доста преимущества, за които преди не са знаели.

Последните изследвания демонстрират, че лигнинът може да намали кръвното налягане и да способства за загуба на тегло.

Ленените семена са богат източник на този растителен материал.

Как да употребявате ленено семе

Ако обмисляте да употребявате ленено семе за намаляване, има два известни метода, които да опитате. Важно е да се означи, че самостоятелните реакции към добавките от ленено семе могат да варират, оказвайки въздействие върху резултатите от загуба на тегло.

Имайте поради, че ленените семена не са независимо решение за основаване на калориен недостиг – здравословната диета и проектът за извършения са от решаващо значение.

Напитка от смляно ленено семе: Създайте своя лична напитка от ленено семе за намаляване, като смелите ленени семена или закупите авансово смлени ленени семена.

Тази напитка може да ускори възприятието за задоволеност и да усъвършенства храносмилането. Начин на подготвяне:

  • Използвайте 1 ч.л. прясно смляно ленено семе (предварително смлените семена могат да се съхраняват в хладилник).
  • Добавете парче лимон за мирис и повишение на витамин С.
  • Смесете с 180-240 мл гореща вода. Разбъркайте добре и консумирайте един път на ден като част от вашите старания за намаляване.

Добавки от ленено семе: Добавките от ленено семе, съдържащи пресовано ленено масло, имат по-малко фибри в съпоставяне със суровите ленени семена, само че са комфортни за банкет.

Включете тези добавки в проекта си за намаляване, като ги приемате един път дневно.

Имайте поради, че специалисти по хранене предлагат смляно ленено семе, защото смляната форма е по-лесна за мелене и асимилиране . Цялото ленено семе може да премине през червата несмляно, което значи, че няма да получите всички преимущества от потреблението му.

Как да смилате ленено семе?

Здравата външна обвивка на задачите ленени семена не им разрешава да се разграждат в храносмилателния тракт. За да увеличите оптимално изгодите от тях, се предлага да консумирате смлени ленени семена.

Смилането на ленени семена може да се извърши по разнообразни способи, според от наличните принадлежности:

Блендер или кухненски робот:

  • Добавете 1 чаша (150 грама) ленени семена в блендер или кухненски робот.
  • Блендирайте до реализиране на мечтаната консистенция.

Забележка: Този способ лишава време и е подобаващ за по-големи количества.

Мелничка за кафе:

  • Използвайте кафемелачка.
  • Напълнете я с цели ленени семена.
  • Смелете за няколко секунди, до момента в който семената се смелят изцяло.

Този способ е бърз, ефикасен и разрешава мелене единствено на нужното количество.

Ръчно – мелничка за черен пипер:

  • За ръчно мелене може да се употребява мелничка за пипер.
  • Ако употребявате мелница за пипер, уверете се, че е изпразнена и почистена, преди да смилате ленените семена.

Като опция, използвайте хаванче и пестик (кълцаник), с цел да смачкате семената.

Тези способи са подобаващи за по-малки количества (до 1 супена лъжица), само че лишават повече време спрямо кафемелачката.

Колко ленено семе е належащо?

В доста изследвания се показва количество от 1 супена лъжица (7 грама) смляно ленено семе дневно. Имайте поради, че оптималния банкет е към 4–5 супени лъжици (28–35 грама) и не трябва да се надвишава, с цел да не приемате прекалено много фибри.

Предпазни ограничения при потребление на ленени семена

Ленените семена са безвредни за множеството хора, когато се употребяват в умерени количества. Но има някои неща, които би трябвало да имате поради, преди да опитате ленено семе.

Ако употребявате ленено семе под каквато и да е форма, уверете се, че пиете доста вода. Ако не сте задоволително хидратирани, когато употребявате добавки от ленено семе, тялото ви няма да може да усвои вярно фибрите в тялото ви. Това може да докара до стомашни конвулсии и запек.

Други изгоди от ленените семена

Безспорно, хранителният състав на ленените семена надвишава ролята им на средство за намаляване, предлагайки набор от спомагателни изгоди за здравето.

Някои от тези изгоди са по-задълбочено изследвани от въздействието на ленените семена върху загубата на тегло. Ето някои добре дефинирани преимущества:

  1. Понижаване на холестерола:
    • Ленените семена са посочили способността си да намаляват равнищата на холестерола, като способстват за цялостното сърдечно-съдово здраве.
  2. Подобряване на храносмилането:
    • Богатото наличие на фибри в ленените семена предизвиква здравословното храносмилане, подпомагайки гладкото придвижване на храната през храносмилателния тракт.
  3. Поддържане на здрави бъбреци:
    • Има връзка сред ленените семена и поддържането на здравето на бъбреците, макар че самостоятелните реакции може да варират.
  4. Намаляване на риска от някои типове рак:
    • Изследванията демонстрират, че ленените семена могат да играят роля за понижаване на риска от характерни типове рак.
  5. Сърдечно-съдова поддръжка:
    • Ленените семена оферират сърдечно-съдова поддръжка, като способстват за здравето на сърцето и цялостното богатство.

Тези изгоди за здравето вършат лененото семе скъпа добавка към уравновесена и питателна диета, предоставяйки разнообразни преимущества отвън евентуалната им роля за контролиране на тежестта.

Заключение

Ленените семена могат да допринесат за загуба на тегло заради неповторимите си хранителни свойства, само че не са магическо решение.

Ползите от тях са най-големи, когато се употребяват в комбиниране със здравословна диета и постоянни извършения, а не като независимо средство за намаляване.

Богати на здравословни мазнини, антиоксиданти, фибри и протеини, ленените семена оферират забележителна хранителна стойност.

Въпреки това, защото задачите ленени семена не се разграждат изцяло в червата, се предлага потреблението им в смляна форма.

Най-лесният и комфортен способ за мелене на ленено семе е благодарение на кафемелачка. Като опция, блендер, кухненски робот, мелничка за пипер или хаван и пестик.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР