Кратерите на полюсите на Луната съдържат големи запаси от воден

...
Кратерите на полюсите на Луната съдържат големи запаси от воден
Коментари Харесай

Индийски учени: На Луната има вода

Кратерите на полюсите на Луната съдържат огромни ресурси от воден лед, обявиха от Индийската организация за галактически проучвания, базирайки се на надлежно проучване на учени. „ Проучването допуска, че количеството под земята лед на дълбочина от първите няколко метра е към пет до осем пъти по-голямо, в сравнение с повърхността на двата полюса “, твърди индийската страна.

Според нея проучването удостоверява осъществимостта на продупчване на лунната повърхнина за рандеман и по-късно проучване на проби, които може да съдържат воден лед. Според учените в региона на южния полюс на Луната има почти два пъти повече воден лед в съпоставяне със северния. В своето проучване специалистите разчитаха на данни, получени по-специално от лунните задачи Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) и Chandrayaan-2.

На 23 август предходната година индийската автоматизирана междупланетна станция Chandrayaan-3 сполучливо кацна на повърхността на Луната. С сполучливото кацане на " Чандраян-3 " Индия влезе в клуба на галактическите сили, способни на меко кацане на лунната повърхнина. Преди това тази опция беше демонстрирана от Съюз на съветските социалистически републики, Съединени американски щати и Китай.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР