Котката от порода ашера заема челното място в една любопитна

...
Котката от порода ашера заема челното място в една любопитна
Коментари Харесай

Характер и поведение на котка ашера

Котката от порода ашера заема челното място в една любопитна ранглиста - тази за най-скъпа порода в света. Това място ашера заема заради обстоятелството на основаване на породата. Ашера са получени след кръстосване на африкански сервал с домашна и азиатска леопардова котка. Резултатът е изумителен - получава се животно, на външен тип като дребен леопард с височина 1 метър и тегло 14 кг и темперамент на домакински любим, присъщ за котешкото царство.

Интересът, който ашера провокира поради типа и характерностите си я трансформират в мечтан домакински любим за доста от богатите хора.

Ашера е грациозна котка, която може да украси всеки дом, в случай че изборът е изработен след запознаване с нейния темперамент и държание.

Темперамент на котка ашера

Котката има една специфичност: макар дивия си тип, Ашера има предан темперамент. С тази специфичност тя е близо до кучето. Добре възпитаната ашера постоянно се подчинява на притежателя си и обича да прекарва време с него. В същото време тя схваща по кое време да се отдалечи и не се натрапва, в случай че индивидът е ангажиран.

Ашера избира един притежател за себе си и се отнася с равнодушие към останалите членове от семейството. Но като цяло това е много привързана порода и когато има въодушевление, е подготвена да играе с всеки.

Представителите на породата се пробват да заобикалят децата, само че са подготвени да играят с предсказуеми деца. По принцип тези котки не се предлагат за фамилии с дребни деца: дивата кръв и огромният размер могат да основат проблеми.

Ашера реагира на непознати като куче надзирател, разликата е, че не лае. Тя не позволява никого до себе си или до притежателя си.

 Котка ашера Снимка: Pinterest

Неочаквано за характера на ашера, тя приема други животни в къщата. Породата е другарска, тъй че може да се отглежда с други домашни любимци. Основното е да се вземат поради внушителните размери на това животно. Когато играе, ашера може да нарани дребни кучета и котки. Освен това тя може да възприема по-малки животни, изключително гризачи и птици, като плячка. Ето за какво, дружно с представител на тази порода, е по-добре да съжителстват домашни любимци, които не са по-малки от нея.

Енергията, останала от предците на ашера в саваната - това е друга поразителна характерност на нейния характер. Тя несъмнено не лежи през целия ден свита на дивана. Вместо това скача, тича из къщата и даже може да повреди имущество, в случай че е оставена сама за дълго време. Но след кастрация или дезинфекция животът с този неотклонен домакински любим става по-спокоен.

При развъждане на ашера в домашни условия би трябвало да се знае, че тези котки обичат да се катерят на високи места и това постоянно основава неудобства на стопаните им. Те могат да се катерят по многоетажни лавици, по високи лавици и даже да скачат върху горната част на вратите.

Още някои разяснения за породата ашера

Тъй като е дейна котка, ашера обича да излиза на открито. Добре е да се води на каишка като куче, породата приема това и се държи добре на разходка със стопаните.

Ашера обича да се катери по дърветата и в случай че се отглежда в къща е добре да се пуска, с цел да изследва дърветата в двора. Тя има потребност от това упражнение.

Често хората бъркат породата ашера със савана. Всъщност това е една порода и като темперамент и държание няма разлика.

Вижте също по какъв начин да храните ашера и от какво боледува ашера.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР