Коридорът несъмнено е витрината на всеки дом. Това е помещението,

...
Коридорът несъмнено е витрината на всеки дом. Това е помещението,
Коментари Харесай

5 начина, с които тъмният коридор ще стане светъл и гостоприемен

Коридорът безспорно е витрината на всеки дом. Това е помещението, с което гостите ни се сблъскват за пръв път, когато влизат в жилището.

Коридорът би трябвало да е съвременен и функционален, само че не и натоварен. Тъй като тук няма прозорец, осветлението на това място е много огромно предизвикателство.
В това помещение ние се задържаме за малко, тъй че няма потребност да се конфигурира прекомерно интензивно осветяване. По-добре е да се избере меко осветяване, което не претрупва, а разрешава безвредно придвижване и осветява интериора по гръмък метод. Интересно е, че тук значима роля играят освен лампите, само че и употребяваните цветове.

Изберете ярки цветове за стените и пода

Как се възприема един кулоар, дали е ярък или не, зависи освен от осветлението, само че и от цвета на стените, пода и мебелите. Ако всичко е в тъмни тонове, тогава помещението наподобява по-затъмнено, в сравнение с е в реалност.
Затова изберете светли цветове на стените. Светлинен резултат може да се реализира, като стаята се боядиса с транспарантна багра, към която са добавени перлени, златни или сребърни частици, тъй че стените да отразяват повече светлина.

 кулоар

Ако имате тъмна дървена ламперия, съборете я или я боядисайте в пастелни цветове.
Ако можете да си позволите да изтръгнете и подовата настилка, сложете на нейно място гладък фаянс, който отразява чудесно светлината и по този метод озарява интериора. Когато желаете да поставите килим или мокет на пода, изберете равен и ярък подобен. 

Осветлението е от основно значение

Когато в стаята липсва слънчева светлина, би трябвало да се погрижите за вярно подбрано изкуствено осветяване. Не забравяйте, че това има голямо значение за вашето богатство.
Светлината би трябвало да е бяла и допустимо най-близка до естествената. В коридора идеално си подхождат халогенни прожектори или светлодиодна лента, за предпочитане такава, при която светлината може да се контролира.

 кулоар

Изберете светли мебели

Както споменахме първоначално, коридорът не би трябвало да е натоварен. Въпреки това тук са нужни мебели, даже единствено с цел да има къде да сложите връхните си облекла и обувки.
Не забравяйте да подбирате най-вече светли мебели. Добра концепция е да инсталирате скрин или дрешник, изравен на крайници, защото отделянето му от пода оптически ще добави лекост.
Огледалото също ще разсее светлината - изберете дрешник, на който го има инсталирано от външната страна на вратата, или прикрепете огромно (за предпочитане обхващащо цялата ви фигура) огледало към стената против входната врата.
Уверете се, че рамката на огледалото е деликатна и, както и останалата част от декорацията, е в ярък звук.
В допълнение към дрешника, в коридора е потребна свободно стояща окачалка, в случай че нямате опция да я прикрепите към страничната стена на дрешника. Ако място за това, заложете на елементарна окачалка от метал или ярко дърво.

 кулоар

Врати с луфт

Струва си също по този начин да изберете леки плъзгащи се порти вместо тъмни и тромави. Добро решение за мрачен апартамент е да се инсталира отчасти остъклена врата, която разрешава на светлината да прониква в помещението.

По-малкото е повече

Това предписание важи освен за модата, само че и за интериорния дизайн. Колкото по-малко неща поставите в коридора си, толкоз повече светлина ще имате.
Това важи освен за мебелите, само че и за цялостния интериор. Нека декорацията бъде единствено огледало или вероятно забавна апликация на стената, да вземем за пример от стикери за стена.
Откажете се от картини и други украшения. Ако планирате да поставите тук долап за обувки, то поставете върху него флакон, цялостен със свежи цветя. Това освен ще бъде прелестен акцент, който ще ви посрещне още от прага, само че и ще придаде лекост на интериора.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР