Консумацията на алкохол намалява скоростта на синтеза на мускулен протеин

...
Консумацията на алкохол намалява скоростта на синтеза на мускулен протеин
Коментари Харесай

Как влияе алкохола на целите ви за мускулен растеж?

Консумацията на алкохол понижава скоростта на синтеза на мускулен протеин след усилени извършения. Ако се стремите да изградите мускули и търсите ефикасни тактики за реализиране на това, целесъобразно е да се въздържате от пиянство незабавно след подготовка.

Както при множеството неща, тук също количеството дефинира какъв брой нездравословен е алкохола за мускулния напредък.

При мъжете, тестостерона явно е от голяма важност за мускулния напредък. Той алармира на миоцитите (мускулните клетки) да растат.

Но алкохола не е добър за тестостерона, той е токсичен за клетките, които създават тестостерон в тестисите. А тези, които злоупотребяват с алкохол в дълготраен проект, могат да възпрепятстват производството на тестостерон от тестисите като цяло.

Колко алкохол пречи на мускулния напредък?

Алкохолът не е дефинитивна смъртна присъда за мускулния напредък, когато не се прекалява. Но дълготрайната корист сигурно е доста нездравословна.

За мъжете 1-3 напитки са добре, даже някои изследвания откриват, че тестостерона при мъжете се покачва след ниска доза алкохол.

Въпреки това, потреблението на 4-8 напитки могат да доведат до понижаване на тестостерона с 18-40% и като се има поради жизненоважната роля на тестостерона в мускулния напредък, това пагубно за построяването на мускулна маса. За да се върнат равнищата на тестостерон към естественото са нужни 24 часа.

Също по този начин пиенето на етилов алкохол след подготовка въздейства върху хормоналната среда, в това число концентрацията на тестостерон и бионаличността по време на възобновяване от извършения със мощ.

За дамите може да се каже, че имат преимущество във връзка с това по какъв начин алкохола въздейства върху мускулния напредък!

Едно проучване установи, че няколко чаши водка незабавно след подготовка понижават сигнала за мускулен напредък при мъжете, но не и при дамите!

Също по този начин се оповестява за внезапно повишение на равнищата на тестостерон в кръвта след ниска доза алкохол при дами.

Освен това изследване открива, че до 6 напитки алкохол след подготовка не пречат на възобновяване на дамата толкоз, колкото на мъжете.

Ефекти от пиенето на алкохол върху равнищата на хормона на растежа

Хроничната консумация на огромно количество алкохол нарушава връзката сред нервната, ендокринната и имунната система и предизвиква хормонални разстройства, които водят до дълбоки и съществени последици на физиологично и поведенческо равнище.

Многобройни изследвания при хора и животни демонстрират, че острата и хронична консумация на алкохол понижава циркулиращите равнища на хормон на растежа (GH) и Инсулиноподобният растежен фактор I (IGF-I).

Доказано е, че несъразмерната приложимост на алкохол от (1,5 гр. етанол/кг) при здрави мъже понижава нощния пик на секрецията на хормон на растежа.

Хроничната консумация на алкохол също провокира загуба на мускулна маса, тъй като IGF-I е мощен анаболен сътрудник, който контролира салдото на мускулния протеин, а при постоянно пиянство се следи доста по-нискии равнища на IGF-I (инсулиноподобен растежен фактор I).

Пиене на алкохол преди подготовка

Въздействието на алкохола върху спортните достижения се въздейства от няколко фактора, в това число времето и количеството на употребявания алкохол, състава на тялото, типа на упражнението или изпълнявания спорт и други

Проучванията стартират да вършат разлика сред незабавните и дълготрайните резултати на алкохола върху двигателните умения, аеробното показване, хидратацията и възобновяване след подготовка.

Ефектите, които са разпознати от откривателите, постоянно са пропорционални на употребяваното количество – колкото повече алкохол пиете, толкоз по-голямо е въздействието.

Процесът стартира с първото ви пиво, защото равнищата на алкохол в кръвта ви стартират да се усилват. Това скоро води до закъснение на централната нервна система, което може да повлияе на вашите двигателни умения, съгласуваност, време за реакция, преценка и баланс. Тези промени могат освен да попречат на вашите спортни достижения, само че и да усилят риска от пострадване.

Някои специалисти считат, че алкохола визира главно тренировките за устойчивост като тичане или колоездене заради нарушена съгласуваност и стрес върху сърдечно-съдовата система. Въпреки това, алкохола има по-малко въздействие върху силата и мощността.

Множество изследвания демонстрират, че даже високите дози алкохол не въздействат на силата.

Въпреки това, изследване от 2009 година, оповестено в списание Alcohol and Alcoholism, откри, че мъже колоездачи, които са изпили към три питиета преди колоездене, са имали лек спад в изходната мощ.

Вредно ли е пиенето на алкохол след подготовка?

Дали е нездравословно да се пие алкохол след подготовка, зависи от съответните ви цели. Ако се стремите да изградите мускули и търсите ефикасни тактики за реализиране на това, целесъобразно е да се въздържате от пиянство незабавно след подготовка.

Алкохолът може да попречи на естествения развой на възобновяване след подготовка, като увеличи равнищата на кортизола, понижи равнищата на тестостерона и попречва синтеза на протеини.

Имайте поради, че телата ни възприемат алкохола като токсин, затова изгарянето на мазнини и построяването на мускули е възпрепятствано, защото нашите тела дават приоритет на елиминирането на алкохола.

От физиологична позиция, пиенето след подготовка не е от изгода, в случай че се стремите към повишаване на мускулна маса, изключително в случай че постоянно пиете алкохолна напитка след подготовка.

Въпреки това, понякога пиенето след подготовка е малко евентуално да има дълготрайни резултати. Ако краят на тренировката ви съответствува с началото на обществено събитие, евентуално е по-добре да извършите тренировката си, в сравнение с да я пропуснете напълно.

Колко време след подготовка е добре да изчакате, с цел да пиете алкохол?

Преди всичко е извънредно значимо да останете хидратирани, в случай че решите да консумирате алкохол след подготовка.

Непосредствената цел след подготовка би трябвало да бъде възобновяване на електролитите, хидратиране с вода и банкет на здравословна храна или леко междинно ядене, които включват както въглехидрати, по този начин и протеини.

Като цяло е добра концепция множеството хора да изчакат най-малко час след привършване на тренировката си, преди да изпият първото си пиво.

Интересното е, че изследванията демонстрират, че физическата интензивност може фактически да понижи желанието за пиянство.

След като изчакате час-два, може да усетите, че в действителност към този момент не желаете да консумирате алкохолна напитка.

Пиенето понижава ли изгодите от моята подготовка?

Установено е, че потреблението на алкохол понижава скоростта на синтеза на мускулен протеин след интензивни извършения. Въглехидратите и протеините са от значително значение за възобновяване след подготовка.

Изследванията демонстрират, че даже когато протеинът се употребява с алкохол след подготовка, синтеза на мускулен протеин може да бъде понижен с до 37%. Това може да повлияе на възобновяване, растежа на мускулите и адаптирането към извършения, изключително след силови тренировки и високоинтензивни интервални тренировки.

Количеството изпит алкохол също играе роля. Колкото повече пиете, толкоз по-големи са инхибиращите резултати върху протеиновия синтез.

Въпреки това, някои изследвания настояват, че до момента в който алкохола може да пречи за струпване на мускулна маса, е малко евентуално да попречи на възобновяване.

Проучвания, включващи както мъже, по този начин и дами, откриха, че умерената консумация на алкохол след подготовка не попречва безусловно възобновяване на мускулите.

Има ли изгоди от пиенето на алкохол след подготовка?

Въпреки че е открито, че потреблението на алкохол след подготовка пречи на синтеза на мускулен протеин, не е потвърдено, че има дълготрайно негативно влияние върху представянето. Това обаче не значи, че пиенето на алкохол след подготовка има някакви изгоди.

Въпреки че няма действителни преимущества от потреблението на алкохол след подготовка, в случай че решите да пиете алкохолно пиво, значимо е да извършите рационален избор.

Някои специалисти считат, че в случай че би трябвало да пиете, изберете бира. Бирата съдържа електролити и въглехидрати. Опитите да редувате вода и бира на всеки няколко глътки, с цел да поддържате добра хидратация.

Трябва да знаете обаче, че няма безапелационни доказателства, че пиенето на бира след подготовка е потребно. Но спрямо корав алкохол, това е по-малкото зло.

Има ли опасности от пиенето на алкохол след подготовка?

Настоящите проучвания не демонстрират, че умерената консумация на алкохол след подготовка се отразява отрицателно на дълготрайното здраве при хора, които не са подвластни от алкохола.

Въпреки това дехидратацията е евентуален риск. Алкохолът е диуретик, което значи, че предизвиква тялото ви да изхвърля повече течности. Когато упражняваме, изключително при висока активност или в парещ климат, губим доста количество течност посредством изпотяване, изчерпваме електролити, до момента в който тялото се пробва да се охлади.

От решаващо значение е да възстановите тези равнища на течности след подготовка, само че потреблението на алкохол може да забави този развой.

Пиенето на алкохол след подготовка може да аргументи в допълнение отичане на тъканите ви, защото уголемява кръвоносните съдове. Ако лекувате пострадване, това може да утежни нараненото място. Това се случва, тъй като алкохола инхибира функционалностите на някои хормони (като тестостерон), които нормално подкрепят процеса на възобновяване.

Как огромното вечерно пиянство въздейства върху мускулния напредък?

Изследванията показват, че 9 чаши алкохол след подготовка могат да понижат синтеза на мускулен протеин с цели 24%.

Това значи, че след добра подготовка, в случай че отидете на празненство вечер и консумирате 9 и повече питиета, то вие ще нараснете с 24% по-малко мускули.

Така че тази подготовка ще бъде ненапълно потребна, само че явно не толкоз добра, колкото в случай че той остане изтрезнял.

Имайте поради, че потреблението на повече от 9 чаши алкохол могат да понижат равнищата на мъжкия тестостерон с цели 45%, като те могат да останат намалени с до 23% на идващия ден!

Ако консумирате алкохол след подготовка дълготрайно, мускулните акомодации могат да бъдат нарушени, тъй като равнищата на кортизол (хормон на стреса) се покачват, а равнищата на тестостерон и равнищата на синтез на мускулен протеин понижават.

С други думи, празненство вечер с другари един път месечно попречва доста тренировката, само че единствено за този ден. Но в случай че това е единствено няколко пъти в годината, евентуално няма да бъде видимо.

Ако е поредно и дълготрайно, тогава облагите ще бъдат мощно възпрепятствани.

Заключение

Възстановяването на течности и електролити би трябвало да бъде вашият главен фокус след подготовка.

Консумацията на алкохол след подготовка не е най-хубавият избор. За да оптимизирате резултатите, изключително във връзка с мускулния напредък, е по-добре да избягвате алкохола и вместо това да дадете на тялото си с задоволително протеини и въглехидрати.

Въпреки че рядкото умерено пиянство след подготовка няма да аргументи голяма щета, то не е за предпочитане. Ако решите да пиете алкохолна напитка, бирата може да е малко по-добър избор от корав алкохол. Въпреки това е значимо да пиете вода дружно с алкохолната си напитка, с цел да сте сигурни, че тялото ви е съответно рехидратирано.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР