Комисията по енергетика в Народното събрание заседава извънредно. По време

...
Комисията по енергетика в Народното събрание заседава извънредно. По време
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Скандал в енергийната комисия в парламента заради Булгаргаз - управляващите засекретиха заседанието, ГЕРБ настоява фирмите по сделките да станат публични

Комисията по енергетика в Народното събрание заседава изключително. По време на съвещанието ще бъдат изслушани министърът на енергетиката Александър Николов, както и изпълнителните шефове на БЕХ, “Булгаргаз “, “Булгартрансгаз “ и “Газов Хъб Балкан “.

За чуване пред депутатите са поканени и ръководителите на КЕВР и ДАНС.

Всички представители на институциите ще бъдат питани за детайлите по договорката за продажбата на природен газ от Булгаргаз на 4.02.2022 година на държавната газова борса.

До изключителното съвещание се стигна след разкритията за продажбата на големи количества от синьото гориво в границите на 3 секунди.
свързани новини116592преди 12 часа150612на 07.02.2022
Заседанието на енергийната комисия се привиква по искане на народни представители от ГЕРБ след внасяне на нужния брой подписи съгласно Правилника на Народното събрание.

Заседанието на енергийната комисия стартира напрегнато сред ГЕРБ и упраляващата коалиция, откакто председаетлят на комисията от Политическа партия Радослав Рибарски изиска съвещанието да бъде закрито. От ГЕРБ изрично възразиха, а Делян Добрев, Алекснадър Ненков и Теменужка Петкова настояха, преди съвещанието да бъде закрито, да станат ясни кои са имената на компаниите, закупили газ на борсата от " Булгаргаз ".

Въпреки безапелационното опълчване на ГЕРБ, ръководещите засекретиха съвещанието. Депутатите от партията на Борисов въпреки всичко дадоха обещание на медиите, че ще получат цялата нужна информация по проблема с " Булгаргаз ".
свързани новини141321преди 14 часа
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР