Кокаинови акули във Флорида. Нямаше да е Седмицата на акулите

...
Кокаинови акули във Флорида. Нямаше да е Седмицата на акулите
Коментари Харесай

Кокаинови акули във Флорида

Кокаинови акули във Флорида. Нямаше да е Седмицата на акулите без някои диви истории за акули, които си взаимодействат с хората, от хранителна полуда до ужасяващи разкази от първа ръка за офанзиви (които, за протокола, са необичайност.), оповестява “Live Science ”. Тазгодишната Седмица на акулите, която се излъчва идната седмица по Дискавъри, заема първото място, когато става дума за грабващи заглавия репортажи за подводните чудовища, този път със спекулации за „ кокаинови акули “, поглъщащи големи бали кокаин, които от време на време се изхвърлят от течението на плажовете на Флорида.

Може да не е толкоз пресилено, колкото звучи. Само през юни бреговата защита е уловила над 6 000 кг. бял прахуляк от Карибите и Атлантическия океан. За да изследва опцията акулите да си оказват помощ сами, телевизионната персона и морски биолог Том Хирд се сплоти с екологичния академик от Университета на Флорида Трейси Фанара за някои занимателни, само че ненапълно подозрително звучащи опити.

Хирд и Фанара се заеха с работа, като пуснаха подправени опаковки с „ кокаин “ — нито една акула не беше засегната при изработката на този специфичен епизод по Дискавъри, с цел да видят дали акулите ще “се заловен на въдицата ”. Дори когато бяха сложени до лебеди-примамки, акулите плуваха право към опаковките. „ Нямаме визия какво кокаинът може да направи с акулата “, призна Хирд пред Live Science. „ Така че не можем даже да кажем, че това е основа и да продължим отсам “, сподели той. След като изпълниха още няколко топчета примамка с съсредоточен рибен прахуляк – най-близката и най-безопасната опция за хранене на акули с кокаин, за която можеха да се сетят – дуото съобщи, че акулите са полудели и са почнали да работят нерационално. Ще оставим читателите да решат дали това устоя на инспекция. Но Хърд приканва публиката да обмисли по-широките последствия от замърсяването на океана. „ По-дълбоката история тук е методът, по който химикалите, фармацевтичните артикули и противозаконните опиати навлизат в нашите водни пътища – навлизат в нашите океани – и какъв резултат могат да имат по-късно върху тези деликатни океански екосистеми “, сподели Хирд.

Акция на полицията на Автомагистрала „ Тракия “ край Пазарджик

Кокаинови акули във Флорида

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР