Когато планирате разсадите, обърнете внимание не само на красотата и

...
Когато планирате разсадите, обърнете внимание не само на красотата и
Коментари Харесай

Привличат лош късмет: 5 растения, които не бива да засаждате в имота си

Когато планирате разсадите, обърнете внимание освен на хубостта и външния тип на цветята и растенията, само че и на тяхната сила. Има растения, които не трябва да засаждате, колкото и да ви се желае.

Причината е доста просто – водят да злощастие и липса на шанс. Ето кои са те:

Бръшлян

 бръшлян

Някога той се е считал за знак на лоялност, дългоденствие, а някъде и за амулет за неомъжени девойки. Според легендите, бръшлянът може да посее разкол в фамилията, да отнеме от къщата виталната сила и любовта.

Смърч (елха)

 смърч

Хората споделят, че смърчът води до самотност и даже до гибел. Подобни суеверия са свързани с обстоятелството, че в остарели времена едноетажните къщи са се отоплявали с печки и когато дървото станело прекомерно високо, можело да затвори клоните си към тръбата на печката.

В наши дни към момента би трябвало да се помни, че за елхата би трябвало да се отдели особено място - тя не би трябвало да лежи в сянката на зеленчуковата градина на притежателя и прилежащите имоти. Струва си също по този начин да се знае, че игличките ѝ вкисляват почвата.

Червен бъз

 червен бъз

Нищо чудно, че в остарели времена се е считало, че той е посаден от самия демон, който се е настанил в корените му. Плодовете на това растение са отровни и в случай че не го разпознаете, пробвайки инцидентно плодовете му, то е евентуално да се отзовете в болница. Има и добра страна: съществува и поверие, че като скриете червен бъз в джоба си, можете да отблъснете неприятното око.

Момина сълза

 момина сълза

Смята се, че е знак за разлъка. Твърди се, че тя е в положение да предизвика кавги сред двама влюбени. В допълнение към това неприятно предвещание, такова красиво и снежнобяло цвете съдържа отровен сок и може да провокира алергии.

В тази връзка нашите предшественици са предупреждавали за заплахата от разцвет на момина сълза наоколо до къщата. Твърди се, че тя може да донесе неприятен шанс и даже гибел.

Роза

 роза

Въпреки цялата омайна хубост на това цвете, и за него у хората съществува неприятно поверие. Отглеждайки роза в градината, може да се сблъскате с болест или крах. Ако венчелистчетата са паднали - би трябвало да очаквате злощастие до гибелта на обичан човек.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР