Кметът Божидар Борисов се надява европейските средства да бъдат увеличени,

...
Кметът Божидар Борисов се надява европейските средства да бъдат увеличени,
Коментари Харесай

Община Две могили е осъществила европроекти на стойност близо 4 милиона лева

Кметът Божидар Борисов се надява европейските средства да бъдат увеличени, защото няма построени канализационни мрежи и пречиствателни станции

ОбщинаДве могили е осъществила европроекти на обща стойност 3 863 888,37 лв. по оперативните стратегии и Програмата за развиване на селските райони в интервала 2014-а - 2020-а година. Това сподели шефът на Областния информативен център в Русе Диана Аврамова, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тя посочи, че плановете са финансирани от Европейските структурни и капиталови фондове (ЕСИФ).

" Оптимист съм, че жителите на общинаДве могили за в бъдеще ще стартират да се усещат като европейци и да живеят в условия, присъщи за развитите европейски градове ", сподели кметът на Две могилиБожидар Борисов.

Сред осъществените планове са " Звено за обществени услуги в ОбщинаДве могили ", чиято цел е възстановяване качеството на живот и на достъп до интегрирани обществени услуги за обществено включване, в това число и здравни, на хора с увреждания и на възрастни над 65 години, които не могат да се обслужват сами. Обща стойност е 497 293,31 лв., като средствата са по оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси ".

За близо 77 000 лв. е сбъднат план " Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в ОбщинаДве могили ". С малко над 158 000 лв. по оперативна стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне е осъществен план " Осигуряване на топъл обяд ", като от услугата са се възползвали 150 души.

За 785 351 лв. е сбъднат и план " Интегриране на уязвими групи в общинаДве могили ". Финансирането е по оперативните стратегии " Развитие на човешките запаси " и " Наука и обучение за образован напредък ".

С евросредства е усъвършенствана и просветителната среда в професионалната гимназия по селско стопанство в града. Проектът на стойност близо 1 244 000 лв. е финансиран по оперативна стратегия " Региони в напредък ". Чрез него е обезпечен еднакъв достъп до качествено професионално образование, приложени са и ограничения за енергийна успеваемост.

Кметът Божидар Борисов изясни, че посредством евросредства е усъвършенствана общинската пътна мрежа, асфалтирани са и улици от съвсем всички обитаеми места на територията на общината.

" Изводите, които можем да създадем, са, че в посока така наречен " селски общини " европейските средства би следвало да бъдат увеличени, защото няма построени канализационни мрежи, пречиствателни станции. Надявам се това да се случи в бъдещите оперативни стратегии ", сподели Борисов.

В момента общинаДве могили работи по план " Топъл обяд ", като от услугата всекидневно се възползват 120 души. Стойността на плана е 326 131,20 лв. и се извършва по Оперативна стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне.

Борисов сподели още, че общинаДве могили е кандидатствала с план " Реконструкция и/или рехабилитация на улици в град Две могили, ОбщинаДве могили, Област Русе ". Общата стойност на плановото предложение е малко над 2,3 млн. лв..

Той заяви още, че през януари т. година общината е подала планово предложение по оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси 2021-2027 " по процедура " Грижа в дома ". Общата стойност е 330 000 лв..
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР