Китайският президент Си Цзинпин има намерение да работи с Франция

...
Китайският президент Си Цзинпин има намерение да работи с Франция
Коментари Харесай

“Фигаро”: Си Цзинпин ще работи с Франция и международната общност за решаване на кризата в Украйна

Китайският президент Си Цзинпин има желание да работи с Франция и с цялата интернационална общественост за разрешаване на рецесията в Украйна. Това е декларирал самият той пред френския в. " Фигаро ", заяви Българска телеграфна агенция. В неделя китайският държавен глава дойде на държавно посещаване в неделя в Париж.

“Надяваме се, че мирът и стабилността ще се завърнат бързо в Европа и имаме желание да работим с Франция и с цялата интернационална общественост за намиране на подобаващите пътища за разрешаване на рецесията ”, споделя Си Цзинпин в обявата.

Официалните диалози на Си Цзинпин и френския президент Еманюел Макрон ще продължат и в понеделник. За тогава е планувана и тържествената гала по посрещане на Си, която ще се състои в историческия комплекс Дом на инвалидите в Париж, напомня Франс прес.

По-рано Ройтерс заяви, че френският държавен глава Еманюел Макрон е декларирал, че ще се опита да окаже напън върху Си Дзинпин да употребява въздействието си над съветския президент Владимир Путин по отношение на войната в Украйна.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР