Категоричен е, че действията на Русия трябва да бъдат разглеждани

...
Категоричен е, че действията на Русия трябва да бъдат разглеждани
Коментари Харесай

Какво направи Мицотакис, че разплака гърците?

Категоричен е, че дейностите на Русия би трябвало да бъдат обсъждани като стратегическа опасност за Европейски Съюз
При откриването на интернационално ревю министър председателят на Гърция Кириакос Мицотакис съобщи, че би трябвало да бъдат готови за доста сложна зима поради енергийната рецесия, която сковава Европа. Това отбелязва гръцкото издание „ Агонас Критис “, представено от БГНЕС.

„ Когато цените на газа се повишат 10 пъти, никое държавно управление не може да спре сходно нарастване и то неизбежно визира жителите. Следователно Гърция ще би трябвало да се приготви за доста сложна зима “, бяха думите на Мицотакис.



Той добави, че управляващите в страната ще създадат опит за подкрепяне на обществото по разнообразни способи. През декември ще бъдат изплатени по 250 евро на 2,3 милиона души, които принадлежат към уязвими категории от популацията.

Освен това гръцкото държавно управление възнамерява да усили размера на компенсациите и пенсиите, ще бъдат въведени тласъци за бизнеса, а минималната работна заплата ще се усили от 1 май следващата година

Заради възходящите цени на природния газ още на 30 август Мицотакис предвижда сложна зима за европейските страни. Той е безапелационен, че сега Москва се пробва да употребява стопански напън, с цел да сътвори обществени безредици, както и политическа неустойчивост в страните, които се оповестиха против войната в Украйна.
Поради тази причина дейностите на Русия би трябвало да се преглеждат като „ стратегическа опасност за Европейски Съюз “, разяснява Мицотакис.
Източник: standartnews.com
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР