Как неплатени глоби провалят сделки? От май влизат в сила

...
Как неплатени глоби провалят сделки? От май влизат в сила
Коментари Харесай

Как неплатените глоби вече провалят сделки?


Как неплатени санкции провалят покупко-продажби? От май влизат в действие нови правила. Една неплатена санкция може да попречи на продажба на автомобил да вземем за пример.
Това може да се случи от май, тъй като
влизат в действие промени. Според тях нотариусите към този момент ще са задължени да ревизират дали хората, които изповядват договорка, имат неплатени налози, мита, осигуровки или санкции. Това провокира напрежение в сектора. Нотариуси предизвестиха, че
може да има закъснение при покупко-продажбите.
Неплатени санкции, налози или други отговорности към страната може да провалят договорка за продажба на парцел или автомобил да вземем за пример. От 3 май всички продавачи ще бъдат проверявани от нотариусите дали не са длъжници.
„ Тези нововъведения основават
в допълнение работа за медиаторите за покупко-продажбите с недвижими парцели и най-много за нотариусите. Основната тежест идва при нотариусите, които влизат във функционалността на събирачи на налози за сметка на страната “, съобщи Антон Андонов, брокер в организация за недвижими парцели.
Новите правила слагат покупко-продажбите под въпрос.
„ Ако нотариусът откри, че има такива отговорности – те би трябвало да бъдат погасени незабавно или да бъде записан нов час и да бъде основана нова организация за договорка “, добави Антон Андонов.

Ако нотариус изповяда договорка на човек със отговорности
към страната – ще бъде персонално виновен.
„ Тези промени фактически внасят напрежение в нашата работа, защото нотариусът би трябвало дейно да ревизира за съществуването на обществени отговорности, подлежащи на обществено осъществяване – не както до този миг страните представяха заявления. Ние сме персонално виновни. Това значи, в случай че една санкция за едно пътно нарушаване не се заплати, тогава нотариусът би трябвало да я заплати от личния си джоб “, разяснява Димитър Танев, ръководител на Нотариалната камара.
Направени небрежно промени в
Данъчно-осигурителния процесуален кодекс преди 10 дни също внесоха ужас в бранша. Редактираният текст изисква повторна информация и от арбитър по вписванията.

„ Притеснявам се, че ще има закъснение на договорката, тъй като по моя информация към момента съдиите по регистриране не са подготвени със съответната техника, компютри, нямат електронни подписи и това може да извърши закъснение “, добави Димитър Танев.
Специалистите поучават справките за
отговорности да се правят по-рано от деня на договорката, като това е допустимо посредством уеб страницата на Национална агенция за приходите.

„ Ние ще съветваме клиентите и ще оказваме помощ те да извършат електронни информации или да вадят удостоверения по член 87 имат ли или не отговорности няколко дни преди договорката “, съобщи Антон Андонов,
брокер в организация за недвижими парцели.
„ Не е подложен текстът на публично разискване, не е изтънчено никакво мнение нито от който и да е – просто по този начин е изменен “, сподели още Димитър Танев, ръководител на Нотариалната камара.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР