Качеството на вашия живот се определя основно от качеството на

...
Качеството на вашия живот се определя основно от качеството на
Коментари Харесай

5 лоши навика, които ви пречат да постигнете успех

Качеството на вашия живот се дефинира главно от качеството на вашето всекидневно държание. Имайки поради какъв брой значимо е това, дано обсъдим най-лошите привички в това отношение и какво да вършим с тях, написа Стивън Гайс, създател на блога Pick The Brain.
 7 умения на високоефективните хора
7 умения на високоефективните хора

Да бъдеш сполучлив е умеене: Какъв подходи да приложите в работата и в персоналния си живот, с цел да го постигнете

1. Вярата, че " Аз съм подобен, какъвто съм "

Растежът е най-важният съставен елемент на здравето. В природата здравите растения и животни порастват, до момента в който доближат зрялост. Когато тялото е нездравословно или болно, то стопира да пораства. Човешкият живот е същият. Здравите хора се развиват - учат се, усъвършенстват се и се трансформират с времето.

Нездравословните хора са склонни да имат вяра, че животът е неподвижен, че нищо не се трансформира, както и самите те. Вярата им, че не могат да се трансформират и да се развиват, подсигурява, че това няма да се случи. Този нормален метод на мислене блокира концепциите за позитивна смяна, преди даже да са се оформили.

Просто е: с цел да сте здрави, би трябвало да вярвате, че можете да израснете, да надскочите себе си.
 4 елементарни навика, които ще ви създадат по-богати през 2024-а
4 елементарни навика, които ще ви създадат по-богати през 2024-а

Сега е времето да започнете с тази смяна

2. Постоянно плъзгане в негативна серпантина

Животът значително се дефинира от спирали и инерция, както позитивни, по този начин и негативни. Успешните и здрави хора постоянно са в позитивна серпантина. Важно е да се означи, че това не е просто шанс: те нормално отблъскват негативните спирали и се вписват в позитивните.

Негативните хора не знаят по какъв начин да спрат негативната серпантина, преди да е почнала, или да излязат от нея, откакто е почнала. Повечето от тях се надяват, че ще пристигна някаква мотивация и ще ги издърпа, само че в това " ниско " положение на съзнанието, мотивацията рядко се появява и те се забиват в обаян кръг на мързел или меланхолия. Става табиет.

Изходът е в дребните стъпки. Преди две години и аз попаднах в такава серпантина. Обзе ме мързел. Излязох от това положение, като сътворих мини-навик: върша една лицева опора дневно. Оттогава построих много положителни мускули и се усещам ужасно. В дъното на моята серпантина на мързел не можех да се накарам да упражнявам даже 30 минути, само че можех да направя една лицева опора. И тази дребна стъпка предизвика идващите стъпки. Този ден се трансформира в 30-минутна рутинна подготовка и с течение на времето в позитивна фитнес серпантина.
 10-те най-търсени умения, които работодателите желаят да видят в CV-то ви в този момент съгласно LinkedIn
10-те най-търсени умения, които работодателите желаят да видят в CV-то ви в този момент съгласно LinkedIn

Голяма част от фирмите обръщат внимание на тези умения

3. Склонност да се работи самичък

Интроверти, слушайте: имате потребност от други хора! Ние сме обществени същества и една от главните ни потребности е да бъдем обичани и солидарни. Негативните хора се изолират по разнообразни аргументи. Това не значи, че интровертите са по-малко здрави от екстровертите - другите хора се нуждаят от разнообразни равнища на обществен контакт. Но когато общественото взаимоотношение е на или покрай безспорната нула, това е нездравословно.

Когато прекарвате време с други хора, това уголемява хоризонтите ви, оказва помощ ви да се свържете с други хора и ви оказва помощ да се чувствате свързани със света. Едно изследване откри връзка сред обществената изолираност (самотата) и смъртността заради разнообразни аргументи. Случайните диалози с непознати могат да ни създадат по-щастливи. Другото е, че по-дълбоките диалози ни вършат по-щастливи от повърхностното бръщолевене - тъй че колкото по-задълбочено, толкоз по-добре.
 Какви качества би трябвало да има
Какви качества би трябвало да има " идеалният " чиновник – съгласно работодателите

Техниката STAR за осъществяване на изявление за работа

4. Страх да кажете " не ".

Няма нищо отрицателно в думата " не ". Хората, които не могат да кажат " не ", нормално в действителност не могат да кажат и " да ". Защото когато казвате " да " на всичко, вие унищожавате способността си да избирате. Тази наклонност може да бъде породена от разнообразни аргументи, само че се основава на нормални дейности. Когато възникне прочут подтекст - човек ви задава въпрос, очаквайки да отговорите позитивно - казвате " да ", като че ли няма избор. И когато падне до познато равнище, изборът в действителност изчезва.

Това е изключително унищожителен табиет, тъй като ви оставя на милостта на упованията и желанията на други хора. И няма нищо по-разочароващо от това да загубиш надзор над живота си.
 8
8 " меки умения ", които работодателите желаят да видят в автобиографията ви

93% от работодателите, споделят, че те играят огромна роля в решението им кого желаят да наемат

5. Манипулиране на другите

Това е постоянно срещана и нездравословна процедура. Понякога хората даже не виждат по какъв начин вършат това с другари, родственици и сътрудници. Манипулацията е сурогат на искреността, и то неприятен сурогат. Примитивен образец: желаете някой да ви подаде солница. Вместо да помолите непосредствено, казвате нещо като " хм, солта е малко надалеч ". Целта на тази забележка е да накарате някого да ви съжалява (или да се почувства отговорен, че е взел солницата), което ги стимулира да ви дадат желаното от вас.

Когато операцията се трансформира в нормален метод за взаимоотношение с хората, това предизвиква доста проблеми, които се свеждат до едно нещо - нездравословни взаимоотношения.

Бъдете откровени с хората. Ако имате потребност от нещо, поискайте го директно; по-просто е и дава по-правилни резултати.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР