Кабинетът на министър-председателя Бенямин Нетаняху гласува единодушно за закриване на

...
Кабинетът на министър-председателя Бенямин Нетаняху гласува единодушно за закриване на
Коментари Харесай

Кабинетът на Нетаняху спира Ал Джазира

Кабинетът на министър-председателя Бенямин Нетаняху гласоподава единомислещо за закриване на активността на катарската телевизионна мрежа " Ал Джазира " в Израел, се показва в изказване на държавното управление, в което не се прецизира по кое време решението може да влезе в действие, съобщи Ройтерс.

Гласуването на кабинета пристигна, откакто израелският парламент одобри закон, допускащ краткотрайно закриване в Израел на задгранични телевизионни оператори, считани за опасност за националната сигурност по време на войната против палестинската организация " Хамас " в Газа.

Нетаняху втвърди отхвърли си да се поддаде на настояванията на " Хамас " за слагане на завършек на войната в Газа в подмяна на освобождението на заложниците, като сподели през днешния ден, че сходно нещо ще остави ислямистката формация на власт в анклава, което ще съставлява опасност за Израел, съобщи Ройтерс.

Нетаняху съобщи, че Израел показва подготвеност за пауза в боевете в Газа за да се обезпечи освобождението на заложниците, които към момента остават в плен на " Хамас ", чийто брой съгласно данни на израелските управляващи е повече от 130 души.

" Докато Израел показва сходна подготвеност, " Хамас " остава непреклонен в крайните си претенции, първото от които е изтеглянето на всички наши войски от линията Газа, завършек на войната и оставяне на " Хамас " на власт ", сподели израелският министър председател и добави: " Израел не може да одобри това. "

В противоположен случай " Хамас " ще може да извърши обещанието си да прави още веднъж и още веднъж своите всеобщи убийства, изнасилвания и отвличания, аргументира се още Нетаняху.

В Кайро водачите на " Хамас " водят към този момент втори ден договаряния за преустановяване на огъня с посредничеството на египетски и катарски представители, само че без осезателен прогрес, а групировката продължава да упорства за прекъсване на войната в Газа за реализиране на съглашение, споделиха палестински представители.

Българска телеграфна агенция
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР