Извършеният преди 6 години обир е на стойност близо 190

...
Извършеният преди 6 години обир е на стойност близо 190
Коментари Харесай

Влезе в сила присъдата за обира на „Юробанк“ в Русе

Извършеният преди 6 години грабеж е на стойност близо 190 хиляди лв.

Постановената от Окръжен съд – Русеприсъда, с която подсъдимият И. П. е наказан на 10 години отнемане от независимост за кражба от „ Юробанк “, бе доказана напълно от две инстанции и влезе в законна мощ, оповестиха от Съдебната палата.

Подсъдимият и неустановено лице решили да извършат кражба на парични суми от трезор на банков клон. Сдобили се с информация за „ Юробанк “ на ул. “Александровска “ 1 в гр. Русе, за устройството и структурата на постройката, в която бил ситуиран трезора, за метода на нареждане на полезностите, които се съхранявали там, за подстъпа до постройката и нейното наблюдаване. Набавили си голям брой принадлежности и на 26.03.2016 година (събота) влезнали през входа на подземния гараж. Разрушили стената на трезора и през двата почивни дни съумели да откраднат 150 000 лева, 7000 английски паунда и 12 000 щатски $, всичко на обща стойност 188 385,52 лева

Окръжен съд – Русе след извършени голям брой разпити на очевидци и движимости лица, на 22.01.2020 година призна И. П. за отговорен и го осъди на 10 години отнемане от независимост при непоколебим режим, като приспадна предварителното задържане, считано от 07.12.2017 година С присъдата е постановено подсъдимият да заплати на „ Юробанк България “ АД имуществените вреди в размер на 188 385,52 лева ведно със законната рента от датата на действието. И двете по-горни инстанции са приели този правосъден акт за верен и закономерен и са го удостоверили напълно, а жалбите на подсъдимия са оставили без почитание.

С това присъдата на Окръжен съд – Русе, с която И. П. е наказан на 10 години отнемане от независимост при непоколебим режим, към този момент е дефинитивна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР