Иван Михайлов е новият главен изпълнителен директор на Американската търговска

...
Иван Михайлов е новият главен изпълнителен директор на Американската търговска
Коментари Харесай

Иван Михайлов е новият главен изпълнителен директор на Американска търговска камара в България

Иван Михайлов е новият основен изпълнителен шеф на Американската комерсиална камара в България. Считано от 24 октомври т.г., Бордът на шефовете на Камарата го назначи да поеме всички отговорности за ръководство на организацията. Преди това, Иван Михайлов беше член на Борда на Камарата (2020-2022 г.) и бе част от основаната в Лвив, Украйна, компания Intellias, снабдител на ИТ услуги.

Той е чудесно различим у нас като шефа на Visteon Electronics за България на Румъния (позиция, която заема сред 2014 - 2022 г.) и като действен управител на Johnson Controls Electronics Bulgaria (2012 - 2014 г.). Иван Михайлов има три магистратури - по " Компютърни науки " от Технически университет - София, по " Икономика " от Софийски университет " Св. Климент Охридски " и от The Red McCombs School of Business, Тексаски университет в Остин, Съединени американски щати.

" Бордът на шефовете на Американската комерсиална камара в България е извънредно благополучен, че съумя да притегли Иван Михайлов за началник на нашата организация. Като следвахме обширния развой по желание на нов основен изпълнителен шеф, ние сме уверени, че намерихме претендента с най-подходящ профил за позицията. Иван има над 15-годишен опит на висши управителни позиции в бранш " Производство " и е измежду пионерите, които развиват и промотират аутомотив бранша в България. Нещо повече, Иван е същински дипломат на България измежду бизнес средите в Европа и Америка ",  сподели от името на Борда на Камарата нейният президент Оливие Маркет.

" За мен е привилегия да бъда основен изпълнителен шеф на Американската комерсиална камара в България. Бих желал да благодаря на Борда на шефовете за доверието да поема тази значима роля в тези предизвикателни времена. Моята досегашна работа е надълбоко обвързвана с целите и плановете на Камарата.

Отсега нататък ще посветя още повече време, старания и насъбраното познание за увеличение на въздействието, което нашата организация има както на локално равнище в България, по този начин и в интернационален проект - в Брюксел и във Вашингтон. Мой главен фокус ще бъде повишение ангажираността на членовете, развиване на комитетите, както и отстояване на дейна позиция и покровителство пред управляващите за възстановяване на капиталовата среда и бизнес климата у нас.

Ние ще продължим да разчитаме на поддръжката на множеството заинтригувани страни, измежду които са Посолството на Съединени американски щати в България, другите двустранни камари, професионалните организации, медиите, мрежата на Американските камари в Европа, Търговската камара на Съединени американски щати и доста други ", заключи своите цели Иван Михайлов.

Американска комерсиална камара в България



Американската комерсиална камара в България (AmCham Bulgaria) е гласът на Трансатлантическата стопанска система в България към този момент над 27 години. Тя сплотява над 300 американски, мултинационални и български компании с потвърдена известност.

Камарата членува в обединяването на Американските търговски камари в Европа (ACE, AmChams in Europe), сътрудник е на Търговската камара на Съединени американски щати (U.S. Chamber of Commerce) във Вашингтон. Подкрепя Инициативата " Три морета " от 2019 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР