Италианският вицепремиер и министър на транспорта и инфраструктурата Матео Салвини

...
Италианският вицепремиер и министър на транспорта и инфраструктурата Матео Салвини
Коментари Харесай

`Матео Салвини оцеля в символичен вот на недоверие

Италианският вицепремиер и министър на превоза и инфраструктурата Матео Салвини оцеля при избор на съмнение в долната камара на италианския парламент нощес, предадоха международните организации.

Вотът беше импортиран от опозицията, като към него се причислиха и центристите. Вотът касаеше връзките на крайнодясната партия на Салвини „ Лига “ с Русия. Вносителите на вота укоряваха партията на Салвини, която е част от ръководещата коалиция на премиерката Джорджа Мелони, че не е прекъснала „ мостовете с Русия “ и с ръководещата съветска партия „ Единна Русия “.

Общо 209 депутати от Камарата на депутатите гласоподаваха против вота на съмнение, който беше подсилен едвам от 129 парламентаристи. Трима души се въздържаха.

51-годишният водач на партия „ Лига “ отдавна е обожател на Русия. Той подписа на 6 март 2017 година съглашение със период от пет години за съдействие на неговата политическа мощ с ръководещата съветска партия. Споразумението беше автоматизирано възобновено през 2022 година, напомня Българска телеграфна агенция. В известие от 2017 година във Facebook Салвини споделяше, че с този контракт двете страни се ангажират да се борят с противозаконната имиграция и с ислямисткия тероризъм и да работят за завършек на западните наказания против Русия.

Опозицията и центристите в Италия на няколко пъти приканиха водача на „ Лига “ да показа доказателства, показващи, че партията е поставила завършек на този съюз след началото на съветската инвазия в Украйна.

„ Целите на съдействието, което беше чисто политическо през 2017 година сред „ Лига “ и „ Единна Русия “, нямат повече стойност след инвазия на Русия в Украйна “, съобщи в отговор на апелите партията на Салвини.

Салвини също по този начин осъди съветската инвазия, само че наскоро беше подложен на критика за пропутински изявления, направени след преизбирането на съветския президент при полемични условия.

Малко преди вота на съмнение „ Лига “ разгласява изказване, в което се дистанцира от съглашението за съдействие с съветската ръководеща партия.

Вотът на съмнение против вицепремиера имаше алегорична стойност, поради това че ръководещата коалиция има болшинство и Камарата на депутатите, както и в Сената.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР