Историята ГДБОП срещу Митници“ се повтаря и течеше през последните

...
Историята ГДБОП срещу Митници“ се повтаря и течеше през последните
Коментари Харесай

`Тихомир Безлов: Акцията на ДАНС изглежда като предизборно усилие

Историята „ ГДБОП против Митници “ се повтаря и течеше п рез последните 30 години – едните хващат другите, едните намират, другите губят доказателства. Не знам, за какво си мислим, че нещо трагично се е трансформирало , разяснява Тихомир Безлов, Център за проучване на народна власт, специалист по сигурност, в изявление пред БНР.

В предаването „ Преди всички “ той разяснява вчерашната шумна акция на ДАНС, разпита и ареста на шефката на Агенция „ Митници “ Петя Банкова, само че в действителност се оказа, че тя не е задържана, а единствено е разпитана в КПКОНПИ.

„ За страдание едно от нещата е, че като пристигна нов министър и държавно управление започваме да сменяме всичко – ГДБОП, ДАНС, митници, Национална агенция за приходите и освен шефове и шефове, а до началници на РПУ-та сменяме. И  това го гледахме в продължение на целия преход “, показа мнението си Безлов.

И даде образец с наши сътрудници – Южна Европа – Гърция: 

„ И там същото се случва след избори. За страдание не се основават професионално постоянни институции. Защо желаете ДАНС да не ви „ сготвят “, за жалост “.

Той показа, че не знае от кой момент работи тази група, на Паскал, поради която през вчерашния ден бе акцията на ДАНС: 

„ За мен беше изненада тази смяна в случай, че беше оповестено че ще се сливат Национална агенция за приходите и Митници. За акцията през вчерашния ден нямаше нищо публично, нито присъединяване на прокуратурата. Информацията идваше някак си подхвърлена през медиите. Нищо публично не беше обявено и догатките защо е тази акция, идваха през медийните мнения “.

Безлов напомни, че Николай Николов, прочут като Паскал, е известна фигура: 

„ Проблемът е, че това, което се знае, че не е деен фактор в цигарената контрабанда, неговото е остаряла популярност. Последното известно нещо за него е от 2015 година Опитен служители на реда разяснява, че Паскал е учил Доктора. Всичко наподобява като предизборно изпитание.  Това, което евентуално ще стане ясно през днешния ден, е в какво действително е упрекнат началника на Митниците. Лично моето очакване е по-скоро, че това е обичайната претоплена тематика. Обикновено като дойдат избори започваме с контрабанда на цигари, изваждат се остарели имена, минава някакво време и го забравяме “, разяснява специалистът по сигурност в ЦИД.

И за триумфите и неуспехите на постигнатите резултати от шефката на Митниците, той разяснява, че „ разрушеният канал със 170 кг кокаин “ и „ 150 мастербокса в Пазарджишко “ са шаблони.

„ Обясняваме какъв брой сме сполучливи. В България два, три пъти годишно се задържа едно такова количество кокаин , нормално не е за нашия пазар. Митницата си следи профилите и са видели, че този резервоар се отклонява – рисков е, и са го ревизирали. За да кажем дали нещо е сполучливо би трябвало да мине най-малко една година, а да кажеш, че си направила чудеса за месец и половина е несериозно “, сподели Безлов.

„ Шефката на Митниците е назначена на 20 февруари т. година в случай, че следва ротация и не е обвързвана с приходната администрация и е човек, който в никакъв случай не е имал управителни позиции и оперативни функционалности “, изясни още специалистът по сигурността.

За откритото укритие на оръжие в южна България, предопределено за терористичен акт в Западна Европа, по информация на „ Шпигел “ , той разяснява, че при този поток на мигранти, в това число палестинци, е обикновено да употребяват логистиката по пътя си към Европа. 

„ Факт е, че сигналът идва извън, от непознати служби “, сподели Безлов – „ Начинът, по които е укрито оръжието демонстрира непълен професионализъм “.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР