Иновативни терапии помагат в борбата със заекванетоЗаекването е нарушение на

...
Иновативни терапии помагат в борбата със заекванетоЗаекването е нарушение на
Коментари Харесай

Логопед: Заекването се отключва след стресова ситуация

Иновативни лечения оказват помощ в битката със заекването

Заекването е нарушаване на плавността и ритъма на говоренето. Понякога е леко, само че в други случаи доближава до степен, в която хората не могат даже да се изкажат, което води до психически проблеми, изясняват логопеди пред.

„ Появява се в ранна детска възраст, към 3-4-5 години. Обикновено стартира след стресова обстановка, тя го отключва. Когато детето изпита мощна страст, която може да бъде провокирана от някакъв боязън, тон - кучета, котки, самолети. Може и да е от висока температура и тогава се нарушават тези невронни връзки ”, изясни логопедът Мариана Спасова.

Ако не се вземат ограничения в точния момент, детето привиква с метода на говорене. „ И за него това е като един различен език. Понякога хората си мислят, че този човек има други дефицити - не, те са здрави, прави, умни ”, добави логопедът.

Заекването пречи във всички сфери на обществения живот. Мария Донева от Кърджали съумява да възвърне изцяло речта си след работата с логопеда. „ Уникална промяна. Проведохме онлайн курс. В момента работим по сериозен и огромен план на разнообразни езици ”, описа още Спасова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР