Има предупреждение за цунами в регионаЗеметресение с магнитуд 7,0 по

...
Има предупреждение за цунами в регионаЗеметресение с магнитуд 7,0 по
Коментари Харесай

7 по Рихтер разтърси Вануату

Има предизвестие за цунами в района

Земетресение с магнитуд 7,0 по скалата на Рихтер раздруса тихоокеанската страна Вануату, заяви Геоложкият институт на Съединени американски щати, задействайки предизвестие за цунами за района, предава Агенция Франс Прес, представена от.

Трусът е плитък, на към 27 км дълбочина и на към 25 км океана от село Порт-Олри. Беше издадено предизвестие за цунами за Вануату, Нова Каледония и Соломоновите острови, само че то бе анулирано към час и половина след труса.

„ Вълни цунами от 30 см до един метър над равнището на прилива, са вероятни за някои крайбрежия на Вануату “, споделиха от Тихоокеанския център за предизвестие за цунами в Хавай.

Вълни под 30 см са вероятни за Нова Каледония и Соломоновите острови. Френското посолство във Вануату посъветва хората да стоят надалеч от крайбрежията.

Националната организация за ръководство на изключителни обстановки на Нова Зеландия заяви, че няма опасност от цунами за страната.

Вануату е част от тихоокеанския " Огнен пръстен ", в който се сблъскват тектонични плочи и е подложен на честа сеизмична и вулканична интензивност.

Тихоокеанската страна е класирана като една от страните, които са най-податливи на естествени бедствия като трусове, вреди от стихии, наводнения и цунами, съгласно годишния отчет за международния риск.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР