Хубаво е да започнете деня си с перфектна закуска: вкусни

...
Хубаво е да започнете деня си с перфектна закуска: вкусни
Коментари Харесай

Как да премахнем засъхналото сирене от тостера? Един прост трик е достатъчен

Хубаво е да започнете деня си с съвършена закуска: вкусни крутони и наздравици със сирене, ароматно кафе и портокалов сок. Благодарение на тостерите и уредите за сандвичи можем да приготвим такова ядене бързо и без старания. Чарът може да се скапе, когато би трябвало да почистите тостера от упоритите замърсявания, да вземем за пример засъхнало сирене.
Как да премахнем бързо и елементарно изсушеното сирене от тостера? Как да почистим тостера дейно и без старания? Отговорите на тези въпроси ще ви ги дадем в този момент.

Устройствата, в които се натрупват останки от храна, изискват постоянно разчистване. Бактериите и гъбичките могат да се развъждат върху трохи и други останки, горящите останки могат да повлияят на усета на храната, а самият тостер може да наподобява грозно и мръсно, в случай че не се погрижи вярно за него.

 тостер

Как да почистим тостера или скарата за сандвичи? Ето няколко съществени правила:

1. Почиствайте тостера постоянно. Колкото повече го вършиме, толкоз по-лесно ще премахнете мръсотията.
2. Уредът би трябвало да бъде изключен от зареждането по време на разчистване.
3. Оставете уреда да се охлади преди разчистване.
4. Никога не мийте електрическите уреди, включително и тостера, не го потапяйте във вода както елементарни тенджери.
5. Използвайте единствено меки кърпи, кърпи, гъби и четки за разчистване. Употребявайте дървена шпатула за по-трудното замърсяване.
6. Никога не използвайте тел за пране, абразивни почистващи препарати или железни принадлежности, които могат да надраскат покритието.
7. След като почистите тостера или уреда за сандвичи, изчакайте няколко часа, преди да го употребявате още веднъж.

 тост

Почистването на тостера или машината за сандвичи извън не би трябвало да е прекомерно мъчно. Просто напръскайте корпуса със спрей за премахване на мазнините, изчакайте няколко минути и по-късно избършете мръсотията с микрофибърна забрадка или хартиена забрадка. За да отстраните остатъците от почистващия препарат, избършете корпуса с забрадка, навлажнена с чиста вода, и по-късно го подсушете. 

Как да почистим тостера от вътрешната страна, когато е умерено нечист

Изключете тостера от зареждането. Оставете устройството да се охлади преди разчистване. Обърнете тостера с главата надолу и изсипете всички трохи (поставете забрадка, хартиена забрадка или вестник върху него, с цел да се отървете елементарно от тях).
Използвайте четка за зъби с мек косъм, с цел да премахнете всички трохи, полепнали по вътрешността на тостера. Обърнете още веднъж тостера и изсипете трохите. Навлажнете четката с вода и деликатно отстранете по-твърдата нечистотия. Избършете вътрешността на тостера с кухненска хартия.

 тост

Какво да вършим, в случай че тостерът е мощно нечист

Ако остатъците от сирене или друга храна не престават да са полепнали, леко ги навлажнете с мокра четка, оставете тостера да си почине за няколко минути и пробвайте още веднъж. През това време мръсотията би трябвало да омекне и да падне по-лесно.

По-силните замърсявания могат да се изстържат и с дървена шпатула. Лесен трик, с който да се отървете от упоритите замърсявания от сухо сирене: просто включете тостера и го загрейте, с цел да се разтопи сиренето. След това изключете зареждането и отстранете остатъците от сирене с дървена шпатула.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР