Хотелиерите са на ръба на силите си, на ръба на

...
Хотелиерите са на ръба на силите си, на ръба на
Коментари Харесай

Хотелите са на ръба на оцеляването заради скъпия ток

Хотелиерите са на ръба на силите си, на ръба на опциите си за оцеляване поради скъпия ток. От една страна, цената на електрическата енергия е нараснала над 3 пъти, от друга – всяка година покачваме възнагражденията на фрагментите, от трета – жестоката галопираща инфлация се отразява върху цените на безусловно всички хранителни, нехранителни артикули, услуги, с които оперираме през сезоните.

Това сподели хотелиерът Елена Иванова от управлението на Съюза на Собствениците в Слънчев бряг по време на полемика, отдадена на провокациите в развиването на туристическия отрасъл. Освен в Слънчев бряг, Иванова е шеф и в планински курорт.

Икономически видяно, се обрисува доста сложен сезон за хотелиерите, призна Иванова. Тя уточни, че тя и сътрудниците ѝ извънредно мъчно ще се оправят, притиснати от към този момент подписаните контракти с туроператорите.
 {{ otherArticle[0].article.title }}
Поне 150 хотела в страната затвориха порти и към този момент са оповестени...

Няма по какъв начин да се вдигнат туристическите пакети за чужденците – те са контрактувани от дълго време на цени от миналата година. Нито един туроператор не разрешава промяна през сезона, още повече заради това, че има покачване на цените в България и висока инфлация. Туроператорите не одобряват доводи като повишаване на тока, горивата, инфлацията. Така че би трябвало да е ясно – няма вид, при който ние, хотелиерите, да извоюваме по-високи цени на пакетите, изясни Иванова.

По думите ѝ допустимо е да бъдат по-високи цените за нощувките за неорганизирани туристи, за тези, които вършат записвания в последния миг, и които вървят на отмора единствено за уикенда. " Цените могат да бъдат по-високи на рецепциите на хотелите и то доколкото разрешава пазарната обстановка. Рецепцията продава на цена, която пазарът може да понесе ", означи Елена Иванова.

Тези, които заложат на ранните записвания, ще завоюват. Винаги е било по този начин и по този начин ще си остане. Този, който прозорливо си резервира почивката в по-ранните месеци на годината, той ще завоюва, тъй като цените са приблизително към 15-20% по-ниски, съобщи Иванова.

Хотелиерите чакат през лятото, както е било и в планината тази зима.

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА:



Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР