Горчицата е подправка, която се използва от векове по целия

...
Горчицата е подправка, която се използва от векове по целия
Коментари Харесай

5 ползи от добавянето на горчица към диетата

Горчицата е фалшификация, която се употребява от епохи по целия свят. Горчицата има неповторим и мощен мирис и се употребява в разнообразни кухни за възстановяване на усета и аромата на ястието.

Но знаете ли, че с изключение на отличителния си усет, прибавянето на горчица към вашата храна обезпечава и редица изгоди за здравето?

Ето 5 изгоди от прибавянето на горчица към вашата храна:

1. Подпомага храносмилането

Горчицата е известна със способността си да подкрепя храносмилането. Това е по този начин, тъй като горчицата съдържа съединяване, наречено мирозиназа, което оказва помощ за разграждането на храната в стомаха.

Когато консумирате горчица с храната си, това може да помогне на тялото ви да всмуква по-добре питателните субстанции и по този метод да усъвършенства храносмилането.

Горчицата може също по този начин да подтиква производството на стомашен сок, което може да помогне за попречване на храносмилателни проблеми като запек, отичане на корема и газове.

2. Понижава холестерола

Горчицата също може да помогне за намаление на равнищата на холестерола.

Съдържа високи равнища на мононенаситени и полиненаситени мазнини, които могат да оказват помощ за намаляванеLDL холестеролнива в тялото.

LDL холестеролът е „ неприятният “ холестерол, който може да запуши артериите и да усили риска от сърдечни болести.

Редовната консумация на горчица може да помогне за понижаване на този риск и да насърчи здравето на сърцето.

3. Забързва метаболизма

Друга изгода от потреблението на горчица е, че може да ускори метаболизма ви. Подправката съдържа летливи масла, които работят като капсаицин , който се намира и в лютите чушки.

Проучванията потвърждават, че капсаицинът оказва помощ за увеличение на метаболизма на тялото, което значи, че може да ви помогне да изгаряте повече калории дневно.

Добавянето на горчица към вашите ястия може да бъде елементарен метод за забързване на метаболизма, намаляване и пътят към крепко сърце.

4. Противовъзпалително

Горчицата има и противовъзпалителни свойства, защото съдържа съединяване, наречено синигрин, за който е известно, че понижава възпалението в тялото.

Синапът също е богат на каротеноиди, изорамнетин и кемпферол. Изследванията свързват тези флавоноидни антиоксиданти със отбрана от положения като диабет вид 2, сърдечни болести и може би даже някои типове рак.

Възпалението може да докара до редица здравословни проблеми, в това число артрит, сърдечни болести и дори рак.

Редовната консумация на горчица може да помогне за понижаване на възпалението и да усъвършенства цялостното здраве.

5. Богата на хранителни субстанции

И най-после, горчицата е богата на няколко хранителни субстанции. Семената съдържат високи равнища на витамини и минерали, в това число витамин С, калций и желязо.

Тези хранителни субстанции са от значително значение за поддържане на положително здраве и могат да оказват помощ за подсилване на имунната ви система, поощряване на здрави кости и възстановяване на общото богатство.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР