Главният изпълнителен директор на компанията майка на Google Alphabet Сундар

...
Главният изпълнителен директор на компанията майка на Google Alphabet Сундар
Коментари Харесай

Заплатата на шефа на Google надхвърли 200 милиона долара през 2022 година

Главният изпълнителен шеф на компанията майка на Гугъл Alphabet Сундар Пичай е взел забележителна солидна заплата през 2022-ра година. Годишният му доход от компанията е 226 милиона $ през предходната година, множеството от които са пристигнали посредством награди за акции, съгласно отчет за скъпи бумаги, подаден от компанията и представен от CNBC.

Пичай е взел 218 милиона $ в акции предходната година. Годишната му заплата е била 2 милиона $ от 2020 година до 2022 година, се показва в документите. Към сумата от 226 милиона се включват съвсем 6 милиона $ за защита на основния изпълнителен шеф през 2022 година

За съпоставяне други основни изпълнителни шефове на Alphabet и Гугъл са взимали почти 22 до 35 милиона $ годишни награди за акции, съгласно документите.
 Шестима изпълнителни шефове, чиито заплати ще бъдат доста по-ниски през 2023-та
Шестима изпълнителни шефове, чиито заплати ще бъдат доста по-ниски през 2023-та

За да се предотвратят по-големи разноски в фирмите

Докладът идва на фона на ограниченията за преструктуриране на на разноските на Alphabet, в това число съкращенията през януари, които уволниха 12 000 служащи, или 6% от работната мощ.

Финансовият шеф на Гугъл Рут Порат разгласи, че компанията ще понижи и услугите за чиновниците, с цел да понижи още разноските.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР