Германският канцлер Олаф Шолц и лидерите на Европейския съюз (ЕС)

...
Германският канцлер Олаф Шолц и лидерите на Европейския съюз (ЕС)
Коментари Харесай

Шолц осъди насилието срещу германски политици

Германският канцлер Олаф Шолц и водачите на Европейския съюз (ЕС) осъдиха в събота неотдавнашна поредност от офанзиви против политици в Германия, оповестява " Ройтерс ". 

Цитира се случай на член на Европейския парламент (ЕП), който бе признат в болница със съществени пострадвания след нахлуване.

41-годишният Матиас Еке, член на социалдемократите на Шолц, е бил пребит в петък от група от четирима души , до момента в който лепял плакати в Дрезден, столицата на източната провинция Саксония, заяви полицията. Състоянието му постанова интервенция.

Малко преди този момент наподобява същата група е  нападнала 28-годишен деятел на Зелените, който също е лепял плакати, заяви полицията, макар че пострадванията му не са толкоз тежки.
 В Германия погват
В Германия погват " Алтернатива за Германия "

" Флюгел " ( " Der Flügel " ) е крилото на тюрингския клон на " Алтернатива за Германия "

" Демокрацията е застрашена от сходни неща ", сподели Шолц на конгрес на европейските социалисти в Берлин.

Атаките са образец за повишено принуждение в Германия през последните години , постоянно ориентирано изключително към леви политици. Агенцията за вътрешно разузнаване BfV споделя, че крайнодесният екстремизъм е най-голямата опасност за немската народна власт.

Премиерът на Саксония Михаел Кречмер, реакционер, сподели, че сходна експанзия и опити за заплашване припомнят за най-мрачната епоха в немската история, отпратка към нацисткото ръководство.
 Шолц се възмути от ислямистка проява в Хамбург
Шолц се възмути от ислямистка проява в Хамбург

Той предизвести, че тази провокация няма да остане без последствия

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, някогашен немски закостенял министър и италианският ръководител на Екологичен потенциал Роберта Мецола осъдиха нападението против Еке.

" Виновните би трябвало да бъдат подведени под отговорност ", настоя фон дер Лайен в X.

Германският вътрешен министър Нанси Фезер даде обещание " строги дейности и спомагателни защитни ограничения " в отговор на офанзивите.

Ръководителите на ГСДП в Саксония Хенинг Хоман и Катрин Мишел излязоха с изказване, в което упрекнаха крайнодясната " Алтернатива за Германия " (AfD) за повишаването на насилието.

" Тези хора и техните поддръжници носят отговорност за това, което се случва в тази страна ", споделиха те.

AfD не отговори незабавно на искане за коментар . Партията твърди, че е жертва на медийна и политическа акция.

 Шолц предизвести за десния популизъм преди вота за Екологичен потенциал
Шолц предизвести за десния популизъм преди вота за Екологичен потенциал

Той направи изказването в събота, на събитие на лявоцентристки европейски партии в Румъния

AfD означи скок в поддръжката през последната година и я изведе на второ място в изследванията на публичното мнение в цялата страна. Той е изключително мощен в източните провинции Саксония, Тюрингия и Бранденбург , където изследванията сочат, че може да излезе преди всичко на районните избори през септември.

В народен мащаб броят на офанзивите против политици от парламентарно показани партии се е удвоил от 2019 г . насам, съгласно данни на държавното управление, оповестени през януари.

Политиците от партията на Зелените са изправени пред най-голяма експанзия, съгласно данните, като офанзивите против тях са се нараснали седем пъти от 2019 година до 1219 предходната година. Политиците от AfD са претърпели 478 офанзиви, а SPD е трета с 420.

Тереза Ертел, претендент на Зелените на общинските избори в Тюрингия този месец, сподели, че познава членове на партията, които не желаят повече да се кандидатират заради нападателната политическа атмосфера.

Зелените в нейния район се съгласиха осведомителните щандове постоянно да имат най-малко трима чиновници за спомагателна сигурност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР