Европейският съюз ще удължи надбавките за субсидии с шест месеца

...
Европейският съюз ще удължи надбавките за субсидии с шест месеца
Коментари Харесай

ЕК удължава надбавките за земеделските субсидии с шест месеца

Европейският съюз ще удължи надбавките за дотации с шест месеца до края на 2024 година , с цел да поддържа селскостопанския бранш в района след митингите на фермерите, търсещи по-добро възнаграждение и условия на труд.

Земеделските производители в цяла Европа демонстрираха против увеличението на регулациите, наложени им от зелената стратегия на Европейски Съюз, която съгласно тях е нараснала разноските, както и против нелоялната конкуренция от задграничен импорт, изключително от Украйна.

Европейската комисия съобщи в четвъртък, че решението й да удължи " Временната рамка за рецесии и преход " (TCTF), която се ползва и за риболовния бранш, значи, че държавите-членки имат повече независимост да оферират финансова поддръжка до 31 декември.

По-свободните правила в помощ на фермерите и риболовците бяха в началото признати през март 2022 година след нахлуването на Русия в Украйна и от този момент бяха удължавани и променяни.

Страните-членки на Европейски Съюз ще могат да дават до 280 000 евро на компания за селскостопански компании, наранени от пазарни разстройства, в това число наказания, и до 335 000 евро в бранша на рибарството.

Ръководителят на антитръстовия бранш на Европейски Съюз Маргрете Вестагер сподели, че Комисията работи бързо, с цел да даде нужната поддръжка на бранш, който към момента е изправен пред провокации от пазарни разтърсвания заради войната в Украйна.

Комисията сподели, че също по този начин ще преразгледа оптималното равнище на поддръжка, за което страните не би трябвало да уведомяват Комисията за утвърждение. Редица членки на Европейски Съюз приканиха това да се усили до 50 000 евро от сегашните 20 000 евро.
 Полските фермери деблокираха напълно границата с Украйна
Полските фермери деблокираха напълно границата с Украйна

Всички контролно-пропускателни пунктове на границата с Полша сега са деблокирани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР