Оскар Пиастри беше лишен от мястото си в квалификациите на

...
Оскар Пиастри беше лишен от мястото си в квалификациите на
Коментари Харесай

Резултатът от квалификациите в Имола се променя, тъй като Ландо Норис е засегнат от падането на стартовата решетка на съперника

Оскар Пиастри беше лишен от мястото си в квалификациите на първия ред на Гран при на Емилия Романя.

Пиастри остана втори по скорост зад единствено Макс Верстапен по време на квалификациите в Имола. А съотборникът му Ландо Норис беше трети след него, с цел да даде на Макларън опцията за двупосочна офанзива против водача при започване на надпреварата.

Всега обаче това им е отнето.. Пиастри беше упрекнат, че е попречил Кевин Магнусен по време на сесията и стюардите избраха да проверяват случая. И стигнаха до извода, че дейностите на австралиеца заслужават наказване. На него му беше дадена загуба от три места в таблицата, което значи, че в този момент ще стартира надпреварата пети.

Съотборникът му Норис ще наследи второто място, до момента в който наказването също е страхотна вест за локалните в Италия. И двамата водачи на Ferrari се придвижват с едно място нагоре в стартовата решетка, Шарл Льоклер на трето и Карлос Сайнц на четвърто, вследствие на нарушаване на Piastri.

Обяснявайки р...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР