Експерти от представителството на Донецката народна република (ДНР) в Съвместния

...
Експерти от представителството на Донецката народна република (ДНР) в Съвместния
Коментари Харесай

ДНР съобщи за откриването в Мариупол на 26 тела на цивилни - жертви на националисти

Експерти от представителството на Донецката национална република (ДНР) в Съвместния център за надзор и съгласуваност (СЦКК) на режима за преустановяване на огъня, дружно със следователи от Следствения комитет на Руската федерация, документираха гибелта на 26 цивилни в Мариупол като резултат от обстрел от националистическия полк „ Азов “. Това оповестиха в четвъртък от представителството на ДНР в СЦКК.

„ Оперативната група военни специалисти на ДНР в СЦКК, взаимно с представители на ИК на РФ, работи за документиране на следствията от въоръжената експанзия на украинските военни в Мариупол. В сряда, 20 април, специалисти работиха на територията на градска болница № 4, където са открити 26 починали цивилни, които са станали жертва на масиран обстрел от националистическите батальони " Азов ", написа в Telegram канала на представителството на ДНР в СЦКК.

Военни специалисти на ДНР в СЦКК и следователи на Следствения комитет на Руската федерация също са записали и документирали закононарушенията на въоръжените сили на Украйна по ул. „ Орджоникидзе “, 3. Тази работа в Мариупол ще бъде продължена, се споделя в отчета.

Мариупол, съгласно формалния представител на Министерството на защитата на Руската федерация Игор Конашенков, на 16 април е взет под надзор от силите на ДНР и Русия. Остатъците от украинската формация в лицето на задгранични наемници и неонацисти от полк „ Азов “ са изцяло блокирани на територията на цех „ Азовстал “, в ход е тяхното редовно очистване.

Ситуацията на линията на прикосновение в Донбас ескалира на 17 февруари. В Донецката и Луганската национални републики те оповестиха за най-интензивния обстрел от Украйна през последните месеци. На 21 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи признаването на суверенитета на ДНР и ЛНР. Русия призна републиките в сходство с техните конституции в рамките на Донецка и Луганска области при започване на 2014 година На 24 февруари Путин в отговор на молбата на водачите на републиките на Донбас за помощ разгласи специфична военна интервенция в Украйна, задачите на която са демилитаризация и денацификация на страната. ДНР и ЛНР започнаха интервенция за освобождение на своите територии, които бяха под контрола на Киев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР