Едно малко момченце искало да срещне Бог. То знаело, че

...
Едно малко момченце искало да срещне Бог. То знаело, че
Коментари Харесай

Хора идват в нашия живот с причина или без, остават за сезон или за цял живот. Прегърнете всички еднакво!

Едно малко момченце желало да срещне Бог. То знаело, че би трябвало да измине доста път до мястото, където Бог живее. И по този начин, то поставило в куфарчето си сандвичи и лимонада и почнало своето странствуване.

Когато минало едвам тр…и пресечки, момченцето видяло един възрастен човек. Той седял в парка и следил гълъбите. Момчето седнало до него и отворило куфарчето си. Тъкмо щяло да отхапе от сандвича си, когато забелязало, че възрастният мъж поглежда гладно. То предложило на индивида сандвич.

Старецът приел сандвича с огромна признателност в очите и се усмихнал на момчето. Усмивката му била толкоз общителна, че момчето поискало да я види още веднъж и предложило на мъжа лимонада.

Той още веднъж се усмихнал на момчето. То било възхитено. И те седели в парка целия следобяд, яли и се усмихвали, без да си кажат и думичка.

Когато почнало да се смрачава, момчето осъзнало, че е доста изтощено, и станало да си върви. Но преди да измине и няколко крачки, то се обърнало обратно, изтичало до пейката и прегърнало остарелия човек. Той се усмихнал с най-широката си и най-мила усмивка.

Когато, малко по-късно, момчето отворило вратата на дома си, майка му била толкоз учудена от грейналото от наслада лицето на сина си, че го попитала:

“Какво те направи толкоз благополучен? ” Момчето дало отговор: “Обядвах с Бог. ” И преди майка му да успее да каже нещо, то добавило: “И знаеш ли какво? Бог има най-красивата усмивка, която в миналото съм виждал. ”

През това време възрастният мъж, който също сияел от наслада, се върнал у дома. Неговият наследник бил слисан от мира, изобразен на лицето му, и попитал:

“Татко, какво те направи толкоз благополучен? ” Той дал отговор: “Ядох сандвичи с Бог в парка. ” Преди синът да успее да каже нещо, той добавил: “И знаеш ли, Той е доста по-млад, в сравнение с чаках. ”

Много постоянно ние подценяваме силата на едно допиране, на една усмивката, на блага дума, изслушващо ухо, почтен комплимент или минимален жест на грижа, всички от които могат да трансформират един живот. Хора идват в нашия живот с причина или без, остават за сезон или за цялостен живот. Прегърнете всички еднообразно!

Инфо: https://dama.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР