Добре развитите умения за производителност са полезни не само в

...
Добре развитите умения за производителност са полезни не само в
Коментари Харесай

Как да бъдем по-малко разсеяни и по-ефективни на работа

Добре развитите умения за продуктивност са потребни освен в стопанската активност, само че и в други области на живота: спорт, занимания и даже ежедневни те битови занимания.

Проучванията демонстрират, че не използваме дейно цялото време. Например анализаторите на VoucherCloud откриха, че междинният офис служащ е работлив единствено 2 часа и 53 минути през работния ден. Продуктивната работа е възпрепятствана от разнообразни разсейващи фактори. Изследователите считат, че мозъкът ни може да се нуждае от 15 до 25 минути за връщане в предходното положение, откакто сме прекъснали работата, с цел да прочетем известие.

Развитите умения за персонална успеваемост ви оказват помощ да бъдете по-продуктивни и по-малко разсеяни. Тя ви разрешава да изградите всеки бизнес, тъй че да бъде приключен в точния момент, без да се разсейвате от странични фактори и отсрочване, както и умело да приоритизирате и да оставите задоволително време за възобновяване. Как да употребявате елементарни трикове, с цел да повишите персоналната успеваемост и да научите по какъв начин да вършиме повече за по-малко време?
 Снимка 410959
Източник:

Не забравяйте за крайните периоди

Сроковете освен покачват продуктивността, само че и предотвратяват прегарянето. Според закона на Паркинсон работата постоянно лишава толкоз време, колкото е несъмнено за нея. И в случай че е обособен ден за работа, тогава ще го вършим през целия ден, макар че в реалност може да отнеме единствено няколко часа. Достатъчно е да си напомним правилото на Парето, което гласи, че отделяме единствено 20% от времето си за тези дейности, които носят резултати, а останалото отива за второстепенни неща. Дори и да няма избран краен период за нито една задача, пробвайте се сами да зададете периоди за всяка задача и следете за спазването им.
 Снимка 274205
Източник:

Управление на времето

Планирането е в основата на ръководството на времето. Без значение какъв метод предпочитате (дигитален дневник, дъски Trello, бележник или просто хартиени списъци), положителното ръководство на времето ще ви помогне да организирате дилемите си, да запомните кое е значимо и да пестите сила. Дейвид Алън, прочут съветник по ръководство на времето и персонална работливост, в книгата си Getting Things in Order. Изкуството на продуктивност без стрес " написа: " Недовършената работа в действителност остава незавършена на две места: в действителността и в главата ви. Недовършената работа в главата ви гълтам силата на вашето внимание, тъй като преследва съвестта ви.

Опитайте се да избягвате крайности при планирането - да вземем за пример да отделяте безпричинно дълго време за детайлизиране там, където не е належащо. Ако една задача лишава 5-10 минути, не можете да я коригирате в проектите, само че я направете незабавно. И назад, не би трябвало да описвате задачите прекомерно неразбираемо: има смисъл да разделяте огромни задания на блокове и подзадачи, всяка от които може да бъде изпълнена за половин час или час.

Проследявайте и записвайте времето, належащо за осъществяване на избрана задача. Това ще ви помогне освен да вършиме по-реалистични проекти, само че и да сведете до най-малко вредата от губещите време.

Намерете вашето самостоятелно " биологично най-хубаво време ", когато сте на най-високото си енергийно равнище, и го използвайте до цялостния си капацитет. Планирайте най-важните задания за това време и минимизирайте разсейването.
 Снимка 537365
Източник:

Концентрирана на вниманието

Не би трябвало да забравяме за почивките. Човек не може да остане фокусиран върху задача за доста повече от 40 минути. Ето за какво, с цел да поддържате продуктивността, почивайте 10 минути на всеки 50 минути работа или тествайте известната " техника Pomodoro ", т.е. на всеки 25 минути правете 5-минутна отмора, а след 2 часа - цели 30 минути отмора с цялостна промяна на активността.

Никой не може да бъде цялостен с сила когато и да е на деня, тъй че приемете за даденост, че имате и моменти, в които просто не можете да стигнете до работа. Позволете си 10 минути, с цел да извършите нещо разсейващо: изчистете паметта на телефона си, почистете работния си плот или направете някакво упражнение.

Когато ви следва сложна работа, отървете се от разсейването. Затворете обществените мрежи, в случай че задачата не е обвързвана с работа и Интернет, затворете браузъра. Не се разсейвайте от нови вести на телефона си и с цел да не пропуснете значимо позвъняване, да вземем за пример от онлайн магазин или от куриерска услуга, можете да употребявате функционалността за идентификация на обаждащия се. Благодарение на това ще можете да отговаряте единствено на позвъняванията, които чакате.
 Снимка 407959
Източник:

Поддържане на енергийни равнища

Сънят, храната и упражненията в задоволителни количества са 100% ефикасни за всички хора, съгласно Крис Бейли, известен канадски публицист и съветник по продуктивността. В бестселъра си My Productive Year: How I Tested the Best-Known Personal Effective Techniques on Myself, той написа: " Струва ли си да жертваме съня, храната и упражненията, с цел да създадем пробив в работата през идващите две седмици, и по-късно се възвръща още един месец??

Друг специалист в сектора отбелязва: " Най-баналните препоръки постоянно се оказват най-ефективни. Празният корем няма да ви разреши да работите вярно (както и препълненият). А един откраднат час сън няма да ви даде повече време, а единствено ще съсипе продуктивността ви. "

Не се поддавайте на напрежението. Намерете и приложете тези способи за справяне с него, които са подобаващи за вас. За някои това е вървене на фитнес или лека подготовка, а за други гледане на хубава комедия или мач с другари в бар.
 Снимка 313229
Източник:

Развиване на пълномощия

Не пропускайте опцията да подобрите уменията си или да придобиете нови, потребни за сферата, в която работите или планирате да работите в бъдеще. При липса на умения, даже най-компетентното обмисляне, най-голямото внимание и високото равнище на сила няма да ви оказват помощ да извършите задачата дейно и бързо. И всички, без изключение, ще се възползват от класове, които оказват помощ за поддържане на мозъка в добра форма: интелектуални игри, присъединяване в куестове и викторини, самообразование.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР