Дървото на Джошуа Дървото на Джошуа е бързорастящо пустинно дърво и

...
Дървото на Джошуа
Дървото на Джошуа е бързорастящо пустинно дърво и
Коментари Харесай

Живот в пустинята

Дървото на Джошуа

Дървото на Джошуа е бързорастящо пустинно дърво и знак на пустините в Съединени американски щати. Видът може би е изложен на риск от изгубване, заради измененията в климата.

Kактус боброва опашка

Друг знак на югозапада е кактуса боброва опашка. Състои се от най-вече плоски листа с дребни и остри бодли. Тези кактуси се отличават с блестящо розовите си цветове, които цъфтят напролет.

Драконова кръв

Снимка: Stefan Geens

Това дърво се среща на Канарските острови, Кейп Верде и Мароко. Лесно се разпознава по характерната корона. Някои от дърветата драконова кръв на Канарските острови са на повече от 600 години. Ако надраскате кората му, от нея изтича червеникава смола, откъдето идва и името на дървото.

Кактус Сагуаро

Сагуаро е един от най-необикновените кактуси. Растението с размера на дърво има дебели клони, които порастват право нагоре. Всъщност те израстват чак откакто кактуса стане на 70 години.

Опунция

Опунцията са първите кактуси, които са били употребявани за храна от индианците и не престават да се ядат в Мексико.

Агава

Агавата е главната съставна част в текилата, само че сокът, листата, цветовете и стъблото на растението попадат и в менюто на мексиканците.

Пустинен зюмбюл

Пустинният зюмбюл е паразитно растение с ярки цветове. Той не може да създава самичък хлорофил, по тази причина го извлича от корените на други растения.

Финикова палма

Символът на междинния изток е прочут със сладките си плодове. Първоначално палмите са растели единствено покрай вода в пустинята, само че към този момент са мощно култивирани и към този момент се срещат из Северна Африка и Западна Азия. От един корен могат да поникнат няколко дървета.

Кактус пейот

Този кактус е прочут в Съединени американски щати с халюциногенните си свойства. В момента е под отбрана и развъждането му е разрешено единствено за индиански религиозни церемонии.

Юка

Този тип кактус е прочут с острите си листа. Той е от същото семейство като дървото на Джошуа.

Саксаул

Саксаулското дърво е намерено в централна Азия и в доста елементи на пустинята Гоби то е единственото дърво. То съдържа доста вода и от кората му може да се изстиска питейна течност.

Колчаново дърво

Колчановото дърво се среща в Южна Африка и Намибия и ненапълно наподобява на гигантско дърво бонзай. Местните ловци са употребявали кухите му клони като колчани за стрелите си.

Източник: webecoist.com

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР