Дадени са инструкции на митничарите да не облагат с мито

...
Дадени са инструкции на митничарите да не облагат с мито
Коментари Харесай

Преди 90 г. в САЩ слагат край на сухия режим

Дадени са указания на митничарите да не таксуват с мито спиртните напитки на стойност до 100 $, носени от пасажери завръщащи се от чужбина, само че тази мярка не се ползва за лицата, които отиват в чужбина, с цел да купуват спиртни напитки.

***

Вашингтон, 6 декември 1933 година /Ройтер/ - Според известия, получени от всички краища на страната, вчерашните " мокри " празненства са минали относително безшумно. Нямало е доста нарастване на моралния брой арести за пиене. Стотина души били задържани в Ню-Йорк за противозаконна продажба на спиртни напитки. Властите, контролиращи търговията на спиртни напитки във Вашингтон, показаха недоволството си от повишението на цените на спиртните напитки и изследват един проект за битка срещу това покачване. Секретарят на марината господин Суонсън желае да резервира марината " суха ", макар премахването на възбраната. " Нашата марина, сподели той, няма потребност от уиски, с цел да може да се бори ".

Преди отпадането на възбраната се организират голям брой договаряния сред Съединени американски щати и страните, производителки на спиртни питиета за импорт на американския пазар, за които Българска телеграфна агенция също оповестява:

Вашингтон, 28 ноември 1933 година /Ройтер/ Председателят Рузвелт подписа един закон, с който се вкарва държавен надзор върху търговията със спиртни напитки, до момента в който Конгресът дефинира непрекъснати ограничения.

***

Вашингтон, 29 ноември 1933 година /Ройтер/ Г-н Лоури сподели, че по силата на кодекса за спиртните напитки държавното управление ще управлява размера и произхода на внасяните напитки и ще резервира някои специфични права да управлява цените на вносните напитки, в случай че е належащо освен за отбрана на потребителите, само че и за справяне с противозаконната конкуренция. Съкровището (Министерството на финансите - бел. ред.) счита, че 675 000 до 900 000 хектолитра дестилиран алкохол и вино ще бъдат импортирани през годината след премахването на възбраната.

***

Вашингтон, 30 ноември 1933 година /Ройтер/ За да получи контингенти за импорт, надминаващи избрания от спогодбата за спиртнните напитки най-малко, всяка непозната страна би трябвало да направи съответните отстъпки на Съединените щати, основно досежно земеделските творби на Франция, Германия и Италия.

Г-н Лоран, комисар за индустриалния алкохол, заяви, че Съкровището е получило към този момент претенции за вноса на 12 милиона галона спиртни напитки и 7 милиона галона виновност. Водят се договаряния за реализиране конвенция със страните вносителки, само че имената на страните не се оповестяват.

***

Ню Йорк, 1 декември 1933 година /Ройтер/ Подробностите по системата за контингентиране на спиртните напитки, планувана от Съединените щати, се получиха публично в Лондон. Всяка страна износителка на спиртни напитки ще има правото да изпраща в Съединените щати количества равни на тези, които е изпращала приблизително в годините 1910 - 1914 година Тази мярка ще се ползва от 6 декември, когато настава края на възбраната. На 31 януари Конгресът ще вземе решение за нов интервал. Когато окончателните ограничения бъдат взети, допустимо е контингентите на всяка страна да бъдат увеличени в подмяна на всякакви икономически отстъпки, които ще бъдат направени на Съединените щати.

***

Отава, 2 декември 1933 година /Ройтер/ Канадските спиртопроизводители са разочаровани от американското решение вносът на спиртни напитки за идните четири месеца да се основе върху междинната годишна цифра на вноса сред 1910 и 1914 година Канада не ще може, впрочем, да изнася повече от 23 000 галона месечно, а спиртопроизводителите имат ресурси до 40 милиона галона. Водят се договаряния за споразумяване на контингентите.

***

Вашингтон, 2 декември 1933 година /Ройтер/ Ирландската свободна страна предложила да закупи най-големите количества американски артикули в подмяна на огромно количество импорт на ирландско уиски. Твърди се даже, че множеството от материалите, служещи за производството на ирландски уиски и бира ще бъдат купувани от Съединените щати.

***

Уормспрингс, 2 декември 1933 година /Ройтер/ Правителството утвърди повече от 350 претенции за импорт на вино и спиртни питиета до обед, през днешния ден. Италия и след нея Германия имат максимален брой позволения за внос; след тях идват Англия и Франция. Само 5% от позволителните са за импорт на уиски.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР